Meniu

duminică, 30 octombrie 2011

Universitatea Cluj-Dinamo 0-0

Unul dintre cele mai interesante meciuri din etapa a 12-a din Liga 1, dacă nu cel mai interesant, prin prisma clasamentului, a fost cel dintre Universitatea şi Dinamo, pe stadionul din Cluj. Ionuţ Badea a folosit acelaşi 4-3-3, cu Popa- Unguruşan, Szukala, Abrudan, Grecu- Boştină, Păcurar, Marinescu- Cojocnean, Ad. Cristea, Niculescu. Ciobotariu a ales sistemul clasic, 4-4-2, cu Bălgrădean- Scarlatache, Luchin, Grigore, Diabate- Rus, Munteanu, Kone, Alexe- Dănciulescu, Niculae.

Desfăşurarea meciului

În începutul partidei cele două echipe nu şi-au asumat riscuri, de altfel pe tot parcursul meciului păstrându-se acest lucru, ci au preferat să stea în expectativă. Universitatea a fost mai prezentă în joc, cu un joc de pase elaborat, dar doar în apărare şi la mijloc, în ultimii 30 de metri neavând idei. Cojocnean a fost peste nivelul echipei sale şi s-a dăruit mult, s-a bătut pentru fiecare minge şi a fugit într-una, dar nu s-a lipit la gol, în ciuda unor şuturi acceptabile. Dinamo a preferat un joc de contraatac, fiind conştientă că are în faţă un adversar greu, susşinut de o galerie mare. Interesant a fost jocul lui Alexe, care, din mijlocaş stânga, a făcut deseori schimb cu Dănciulescu, pentru a pune pe picior greşit apărarea adversă. Totuşi, nici câinii nu au reuşit mare lucru în atac, astfel că s-a intrat la cabine cu scorul de la fluierul de început. De notat ar fi accidentarea lui Grecu, care a fost schimbat de Mendy, care s-a accidentat la rându-i, destul de grav, astfel că Badea a fost nevoit să-l introducă pe postul de fundaş stânga pe Menassel, care la bază este mijlocaş central defensiv.

Mitanul secund a continuat în acelaşi registru tehnico-tactic, cu multe pase în spate şi, rar, mingi aruncate pe vârfuri. Dinamo a părut mai decisă, totuşi, şi a trecut pe lângă o mare ocazie de a deschide scorul, prin Dănciulescu, care a ratat cam din şase metri, singur cu Popa. După această fază, gazdele au revenit la cârma jocului. Badea a simţit că ceva nu merge şi l-a introdus pe Tony în locul lui Niculescu, care se vede că nu mai poate duce un meci întreg. Nigerianul şi-a făcut simţită imediat prezenţa, prin 3-4 faulturi în atac. Pe faza de apărare, Boştină a stat mai în stânga, pentru a-l dubla pe Menassel, neobişnuit cu postul pe care a fost nevoit să joace. Cartonaşele galbene au început să apară, semn al tensiunii din teren, dar faze periculoase nu au fost. Tony, în minutul 85, a avut ultima ocazie a meciului, când a trimis un şut a la Del Piero, de la 25 de metri, ce a trecut puţin pe lângă vinclu. 

Meciul s-a terminat 0-0, din cauza ineficienţei atacanţilor celor două echipe, care şi-au creat puţine ocazii şi le-au ratat şi pe alea. Spectacolul din tribune a fost unul frumos, asta mai ales pentru că cele două galerii sunt înfrăţite şi s-au salutat tot meciul, să spunem aşa. Chiar dacă unele scandări au fost un pic exagerate, ca de exemplu galeria dinamovistă a scandat numele Universităţii, şi invers, galeria clujeană a scandat numele lui Dinamo, decât cu violenţe, parcă sunt mult mai bine venite acest gen de manifestări. Calitatea meciului, însă, nu s-a ridicat la nivelul celor două galerii, şi nu mă mir dacă majoritatea spectatorilor au plecat de la stadion cu un gust amar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu