Meniu

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Chelsea-Arsenal 3-5

Derby-ul etapei a 10-a din Premier League s-a disputat între două echipe londoneze, Chelsea şi Arsenal. Villas Boas a folosit un sistem 4-3-3, cu Cech- Bosingwa, Terry, Ivanovic, Cole- Mikel, Lampard, Ramires- Sturridge, Torres, Mata. Wenger a ales formula 4-5-1, cu Szczesny- Djourou, Mertesacker, Koscielny, Santos- Song, Ramsey, Arteta, Gervinho, Walcott- van Persie, într-o formulă pliată pentru contraatac.

Desfăşurarea meciului

Chelsea a început debordant şi a atacat de la prima fază. Arsenal a părut năucită de acest start, fiind surprinsă pe benzi, acolo unde albaştrii, prin Mata, Sturridge, susţinuţi de Bosingwa, Cole, au găsit găurile din apărarea adversă. Oaspeţii au avut noroc şi nu au primit gol, iar meciul a pierdut din ritm. Odată trecute primele 10 minute, Arsenal a început să conteze în atac, acolo unde Gervinho şi van Persie au ratat singuri cu Cech. Totuşi, Chelsea a deschis scorul, în minutul 15, după golul lui Lampard, care a reluat, cu capul, centrarea perfect plasată a lui Mata. După gol, balanţa s-a echilibrat, astfel încât ambele echipe au avut faze de atac. Arsenal a căutat să revină pe tabelă şi a presat încontinuu până când a reuşit egalarea, după o fază prelungită de atac. Gervinho a păcălit offside-ul, l-a văzut pe Cech ieşind, şi i-a pasat lui van Persie, care a introdus mingea în poarta goală. Chelsea a replicat imediat şi a marcat, dar golul i-a fost anulat pe motiv de offside. Ultimul minut al reprizei a adus golul doi pentru gazde, în urma unui corner. Terry a reluat, din careu, cu latul, în poarta lui Szczesny, lucru de neiertat pentru apărarea tunară, care nu avea voie să lase să cadă mingea jos

Partea a doua a început cu Arsenal în atac, care a ratat două ocazii bune, prin van Persie şi Ramsey. Acestea au anunţat golul marcat de Santos, în minutul 48. Brazilianul a avut o cursă pe partea stângă, a intrat în careu şi a marcat, plasând sub portar. Tunarii au continuat să atace, iar Walcott şi-a adus echipa în avantaj, cu un şut plasat, la colţul scurt. Villas Boas a simţit că echipa sa trece printr-o pasă proastă şi l-a introdus pe Malouda în locul lui Sturridge, ca apoi să forţeze şi cu Lukaku, în locul lui Ramires. Chelsea a părut fără idei, iar Arsenal a beneficiat de acest lucru şi a ţinut mingea departe de propria poartă. Doar execuţia fabuloasă, a lui Mata, din minutul 80, a dus la scorul la 3-3. Spaniolul a prins un şut fenomenal, de la aproximativ 25 de metri, şi a trimis mingea lângă bară. Când nimeni nu mai credea, Arsenal a mai avut o zvâcnire, prin van Persie, la o greşeală impardonabilă a lui Terry. Era minutul 85, iar olandezul a scăpat singur cu Cech şi nu l-a iertat. Albaştrii s-au văzut nevoiţi încă o dată să atace şi s-au aruncat cu toate liniile în ofensivă. Arsenal s-a apărat organizat, eroic pe alocuri, şi a aşteptat greşeala adversarului, pentru a declanşa eventuale contraatacuri, iar la unul dintre ele van Persie a marcat încă o dată şi dovedeşte că echipa sa este dependentă de golurile sale.

Meciul s-a terminat 5-3 pentru Arsenal, care scoate o victorie mare pe Stamford Bridge şi revine în lupta pentru primele patru locuri. Apărarea tunară a părut fragilă pe alocuri, dar s-a achitat destul de bine de sarcini, iar atacul creşte de la meci la meci. Chelsea a încasat 5 goluri, iar acest lucru spune totul. Apărarea a gafat incredibil, lucru pe care nu l-a făcut de mult, cu atât este mai surprinzător. Nici jocul ofensiv nu a mers pentru albaştri, care au trăit cu precădere din execuţii, în afară de începutul de meci, când au făcut câteva faze frumoase, din care au şi deschis scorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu