Meniu

duminică, 2 octombrie 2011

Tottenham-Arsenal 2-1

Etapa a 7-a din Premier League a adus North London Derby, unul dintre meciurile cele mai pasionante ale Angliei, între două echipe care au făcut în ultima vreme meciuri frumoase, cu întorsături mari de situaţii. Harry Redknapp a folosit un 4-4-2 clasic, cu Friedel- Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto- van der Vaart, Modric, Parker, Bale- Defoe, Adebayor. Wenger a mizat pe Szczesny- Sagna, Mertesacker, Song, Gibbs- Arteta, Coquelin, Ramsey- Walcott, Gervinho, van Persie, într-un sistem 4-3-3.

Desfăşurarea meciului

După cum vedem, Tottenham a jucat în atac cu două vârfuri diferite, ca şi caracteristici, Defoe şi Adebayor, unul  rapid şi scund, iar celălalt înalt şi foarte bun la duelurile aeriene. Redknapp a ales această variantă pentru a avea mai multe soluţii ofensive, adică pentru a ataca atât cu combinaţii de pase, cât şi cu mingi lungi şi devieri ale togolezului în lateralul terenului, unde a trimis doi mijlocaşi de viteză, Bale şi van der Vaart. Arsenal a mizat pe jocul obişnuit de pase, regizorul principal fiind Arteta.

Partida a început cu Tottenham în atac, care a avut câteva faze bune de a marca, în special prin Adebayor, togolezul arătând o vitalitate debordantă. Arsenal a părut surpinsă de forcingul gazdelor, dar s-a redresat şi a început să egalizeze raportul de forţe. A urmat un joc pe contraatac, în special datorită multiplelor greşeli, din partea ambelor formaţii, în jocul de pase. Atacurile lui Spurs au fost predominant pe benzi, cu centrări în careu; tunarii, de cealaltă parte, au variat zonele de atac, pentru a destabiliza defensiva adversă, lucru ce le-a adus multe ocazii, dar niciuna fructificată. Minutul 40' a adus şi primul gol; Defoe a preluat aproape de mijocul terenului, i-a pasat lui Adebayor, care l-a văzut perfect pe van der Vaart, în careu, venit din linia a doua. Olandezul a preluat, nu a stat mult pe gânduri, şi l-a executat pe Szczesny, cu un şut la colţul lung.

Repriza a doua a debutat cu atacuri susţinute ale tunarilor, care au ieşit de la cabine mult mai motivaţi şi decişi să revină în meci. Ramsey a primit o pasă, în 6 metri, de la Song, şi nu l-a iertat pe Friedel, iar scorul a devenit 1-1 (51'). După reuşita galezului, jocul a continuat precum în prima parte, pe contre, cu două echipe lungi şi multe ocazii. Adebayor a ratat singur cu portarul, în minutul 58', ca apoi Redknapp să mute aparent defensiv. Sandro i-a luat locul lui van der Vaart (64'), iar Modric a trecut mijlocaş dreapta.Wenger a schimbat tactic, la rându-i. Benayoun l-a înlocuit pe Walcott (72'), pentru un plus de experienţă, israelianul fiind un mijlocaş care poate aşeza jocul şi da o pasă decisivă. Cu toate acestea, un minut mai târziu, Walker a înscris, cu un şut de la mare distanţă şi o greşeală a lui Szczesny, Tottenham trecând încă o dată în avantaj. Arshavin a fost aruncat în luptă, în locul lui Gervinho, dar rusul nu a reuşit să aducă plusul de valoare în atac, ba mai mult, Tottenham a continuat să aibă ocaziile mai mari.

Meciul s-a terminat 2-1 pentru Tottenham, în ciuda eforturilor elevilor lui Arsene, care s-au luptat până în ultima secundă să egaleze. Lipsa de precizie în jocul de construcţie nu le-a permis acest lucru, iar Arsenal contabilizează încă o înfrângere, în ceea ce pare a fi un sezon foarte slab, mult sub standardele cu care s-au obişnuit fanii alb-roşiilor.

2 comentarii:

  1. Domnul Uist, aseara a jucat si CFR - Petrolul unde nea Avram a facut harcea-parcea tot meciul. Asta nu il mai comentezi ? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacat nu l-am vazut, te rog frumos nu fi impertinent.

    RăspundețiȘtergere