Meniu

duminică, 16 octombrie 2011

Universitatea Cluj-FC Braşov 1-0

În cadrul etapei a 10-a, Universitatea Cluj a jucat primul meci oficial pe noul stadion, Cluj Arena, împotriva echipei FC Braşov. Ionuţ Badea i-a trimis în teren pe Popa- Achim, Szukala, Abrudan, Grecu- Păcurar, Boştină, Marinescu- Cojocnean, Niculescu, Ad. Cristea, într-un 4-3-3 pe fază ofensivă şi un 4-2-3-1, pe apărare. Daniel Isăilă a folosit un sistem 4-2-3-1, cu Felgueiras- Velayos, Majernik, Cr. Munteanu, Cr. Ionescu- Toloza, Madeira- Viveiros, M. Cristescu, Chipciu - Buga, cu care a venit să nu primească gol şi să încerce contraatacul.

Desfăşurarea meciului

Meciul a început cu clujenii la cârma jocului, care au pasat mult, păstrând posesia, dar predominant în jumătatea lor sau la mijlocul terenului. Braşovenii s-au apărat grupaţi pe două linii, singurul jucător mai avansat fiind Buga, şi au aşteptat eventuale greşeli ale adversarilor, pentru a declanşa contraatacuri rapide, pe benzi. Cristescu şi, mai ales, Chipciu au pus în pericol poarta lui Popa, folosindu-se de viteză, în faţa celor doi fundaşi centrali, Szukala şi Abrudan, destul de masivi şi fără rapiditatea de care au dat dovada adversarii lor direcţi. Se părea că la pauză se va intra cu un scor alb, dar Marinescu a interceptat o pasă greşită şi a luat o acţiune pe cont propriu, transformând-o în gol (39').

Partea a doua a început cu un FC Braşov mult mai motivat şi mult mai avansat ca poziţionare în teren. Chipciu a ratat două ocazii monumentale (49'), ca apoi meciul să piardă din ritm şi intensitate. Au urmat faze la ambele porţi, dar nimic notabil. Universitatea a jucat pentru a păstra avantajul minim, fiind conştientă că nu este ziua ei, iar Braşovul a atacat timid, în speranţa că va profita de vreo greşeală. Minutul 88 a adus încă o ocazie, ultima, pentru oaspeţi. Acelaşi Chipciu a ratat din careu, după ce şutul său a fost interceptat la sacrificiu a lui Achim.

Meciul s-a terminat 1-0, iar clujul câştigă, cu toate că nu a jucat strălucit. Egalul ar fi fost rezultatul echitabil, dar impreciziile Braşovenilor i-au costat un punct şi le-a permis gazdelor să le ia pe toate trei. Echipa lui Ionuţ Badea suferă în apărare, acolo unde nu are viteză. Şi la mijloc i-ar mai trebui un jucător care să iuţească jocul şi să aibă ultima pasă, pentru că niciunul dintre Boştină, Marinescu, Păcurar, Bazzi sau Menassel nu par să aibă capacitatea de a scoate un om din joc. Braşovul, de cealaltă parte, rămâne aceeaşi echipă arţăgoasă, gata să producă surpriza, dar trebuie să fie mai precisă atunci când are mingea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu