Meniu

joi, 20 octombrie 2011

Maccabi Haifa-Steaua 5-0

Etapa a 3-a din Europa League le-a adus faţă în faţă pe Maccabi Haifa şi Steaua. Ilie Stan i-a trimis pe Stanca- Martinovic, Iliev, Geraldo, Latovlevici- Bicfalvi, Bourceanu- M. Costea, Tatu, Fl. Costea- Nikolic. Omologul lui a folosit tot sistemul 4-2-3-1, Saranov - Meshumar, Buljat, Dgani, Twatha - Yahaya, T. Cohen - Golasa, Katan, Vered - Amasha.

Desfăşurarea meciului

Partida a început foarte tare, cu cele două echipe parcă decise să marcheze cât mai repede. Tatu a jucat în spatele lui Nikolic, într-o poziţie inedită pentru el, cel puţin de când a venit la Steaua. Fraţii Costea au luat fiecare câte o bandă, iar în spatele acestui cvartet, Bourceanu şi Bicfalvi au fost  poziţionaţi ca mijlocaşi de profil defensiv.

Minutul 10 a adus primul gol. Katan i-a pasat în gaură lui Amasha, care s-a desprins de Geraldo şi Iliev şi l-a executat pe Stanca. În continuare, bucureştenii nu s-au regăsit, iar israelienii au trecut pe lângă majorarea scorului, la nici două minute de la deschiderea scorului. A urmat şutul lui Tatu a prins un şut bun, iar meciul  promitea prin ritmul şi fazele de poartă de până atunci. Amasha şi-a trecut în cont dubla, în minutul 20, după o foarfecă laterală, la o bâlbâială a apărării steliste. Acelaşi Tatu a replicat, cu o minge plasată în bara laterală. Minutul 37 a adus penalty şi eliminare împotriva Stelei, obţinute de Amasha, care pare să devină un coşmar pentru roş-albaştri. Bicfalvi a plecat mai repede la vestiare, iar Katan a marcat golul de 3-0.

Partea a doua a continuat în aceeaşi manieră, cu Maccabi jucând perfect tactic şi cu Steaua fără soluţii în ofensivă, cu toate că i s-a permis să atace, scorul de pe tabelă fiind mulţumitor pentru gazde. Istoria de la golul trei s-a repetat pe jumătate, anume că Amasha a scos încă o lovitură de pedeapsă, cu eliminare, a lui Iliev de această dată, dar Katan a trimis în bară (64'). Golul a venit totuşi, în urma şutului violent a lui Twatha, care, înainte să intre în plasă, a lovit bara (72'), iar Haifa nu s-a oprit aici. Vered a punctat şi el, din careu (80'). Partida s-a  termina în cele din urmă, 5-0.

La acest scor, putem spune că trupa lui Ilie Stan a fost umilită. Antrenorul Stelei a crezut că dacă joacă cu mulţi atacanţi va câştiga, dar a neglijat defensiva şi nu a pregătit tactic jocul, lucruri ce i-au fost fatale. Asta pe lângă faptul că nu şi-a pus bine în teren jucătorii cu profil ofensiv. Tatu nu are calităţi de playmaker şi trebuia jucat în linie cu Nikolic. Nu are nici viziunea, nici tehnica pe spaţii mici, necesare unui conducător de joc. Mai degrabă rămâne o extremă bună sau un vârt împins acceptabil, pentru că are viteză şi poate produce ruperi de ritm. Este un jucător de execuţie, care face faze bune, dar nu are capcaitatea să ducă un meci la acelaşi nivel timp de 90 de minute. Nu are nici ultima pasă şi este individualist, ceea ce-l face să nu poată fi folosit în spatele vârfului sau vârfurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu