Meniu

joi, 20 octombrie 2011

Rapid-Legia Varşovia 0-1

Seara Europa League a continuat cu meciul Rapidului contra polonezilor de la Legia. Răzvan Lucescu a folosit acelaşi 4-3-3, cu Coman- Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Bozovici- N. Grigore, Alexa, Herea- Roman, Pancu, Deac şi pornea cu gândul la toate cele trei puncte, necesare pentru calificare. Maciej Skorza a ales un 4-2-3-1, cu Kuciak- Jedrzejczyk, Zewłakow, Komorowski, Wawrzyniak- Vrdoljak, Borysiuk- Gol, Radovici, Rybus- Ljuboja. Se anunţa un meci greu pentru giuleşteni, întrucât avea în faţă o echipă extrem de matură şi experimentată.

Desfşurarea meciului

Partida a început cu un joc de tatonare de partea ambelor formaţii, dar acest lucru nu a ţinut mult. Radovic a ratat singur cu Coman (6'), iar de aici încolo a început un meci de angajament, în care cele două echipe au căutat să acopere bine terenul şi să nu lase spaţii. Rapidul a început să preseze şi să crească ritmul, iar Legia a căutat contraatacul, ca apoi jocul să se niveleze. Teixeira l-a înlocuit pe accidentatul Roman, dar sistemul de joc nu s-a schimbat. Până la pauză au fost ceva ocazii la ambele porţi, dar nu s-a marcat.

Partea a doua a avut un start mai prompt din partea lui Rapid, care, pe lângă faptul că a cerut un penalty la Deac, a părut mai motivat să înscrie. Legia s-a mulţumit să se apere pe două linii, fiind conştientă că adversara sa nu poate ţine ritmul toată repriza. Şi după cum era de aşteptat, gazdele nu s-au retras neapărat, dar atacurile lor au fost majoritatea pe benzi şi n-au avut o finalitate.

Meciul părea că se îndreaptă către un egal, dar ambele formaţii au sperat să găsească un moment prielnic pentru a deschide scorul, fiind conştiente că cine marcherază prima câştigă. Aşa s-a întâmplat, dar din păcate pentru noi, Radovic a punctat, în urma unei faze fixe. Lucescu a răspuns imediat şi i-a aruncat în luptă pe Sburlea şi Cassio, în locul lui Grigore şi Herea; a schimbat sistemul într-un 4-1-5 extrem de ofensiv, dar Rapid nu a reuşit egalarea, iar şansele de calificare în primăvara europeană îi sunt periclitate.

Acest 0-1 nu a venit în urma unui joc slab al nostru şi se putea termina egal sau chiar cu victoria Rapidului, dar lipsa de incisivitate şi frica de a nu pierde ne-a făcut să nu luăm nici măcar un punct contra unei echipe de bătut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu