Meniu

marți, 18 octombrie 2011

Real Madrid-Olympique Lyonnais 4-0

A treia etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor le-a adus faţă în faţă pe Real şi Lyon, două echipe care se cunosc foarte bine, întrucât s-au întâlnit de multe ori în ultimii ani. Ambii antrenori au folosit sistemul 4-2-3-1, cu diferenţa că abordarea tactică a meciului a fost diferită, gazdele fiind cei care au impus ritmul. Mourinho i-a folosit pe Casillas- Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo- Alonso, Khedira- Ronaldo, Ozil, Di Maria- Benzema, iar Remi Garde i-a ales pe Lloris- Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho- Fofana, Kallstrom- Bastos, Gourcuff, Briand- Gomis.

Desfăşurarea meciului

Madrilenii au început, cum era de aşteptat, în atac, cu un joc de pase, în tentativa lor de a sparge apărarea adversă. Francezii au ales să se apere cu aproape toţi jucătorii, dar asta nu înseamnă că nu au căutat să şi atace, pe recuperare, ca dovadă lovitura de cap a lui Briand, care a trecut puţin pe lângă poartă. Minutul 19 a adus deschiderea scorului, dar nu după o fază lucrată, ci în urma unei lovituri de la colţ, care a ajuns la Ronaldo şi mai departe către Benzema. Francezul cu origini algeriene a introdus mingea în plasă, dintr-un metru, marcând al doilea gol împotriva fostului său club, după ce a marcat şi în sezonul anterior.

După gol, Real şi-a dat drumul la joc şi a mai avut o mare ocazie prin Marcelo, urmată de o şansă a lui Briand. Meciul s-a deschis, deoarece oaspeţii s-au deschis. În tentativa lor de a egala, au lăsat spaţii în apărare, lucru periculos când ai în faţă o echipă atât de rapidă la jocul de contraatac precum cea a lui Mourinho. Până la pauză s-a jucat în continuare cursiv, dar ocaziile au fost rare, datorită celor două defensive, care s-au achitat bine de sarcini.

Mitanul secund a început cu un gol. Kone a greşit, mingea a ajuns la Benzema, care i-a pasat lui Khedira, neamţul marcând din poziţie de singur cu portarul. Spaniolii au simţit momentul bun şi au atacat în continuare. Ozil a marcar zece minute mai târziu, la o mare greşeală a lui Lloris. Dacă în prima repriză arbitrul a anulat câte un gol de fiecare parte, minutul 70 a adus încă o decizie de acest gen, la şutul lui Ronaldo, care l-a atins pe Kaka, aflat în offside. Totuşi, golul patru a venit, după zece minute, tot în urma unui corner. Sergio Ramos a sărit la cap, mingea a căzut i-a căzut la picior şi l-a executat pe portar cu un şut violent.

Meciul s-a terminat 4-0 pentru Real Madrid şi se putea termina chiar mai rău pentru francezi, care nu au contat în niciun compartiment. Vedem o echipă a Lyonului mult slăbită, mai ales tactic, faţă de sezoanele precedente, parcă fără replică în faţa unui Real magistral, cu nişte jucători fenomenali şi o forţă de grup cum rar mi-a fost dat să văd. Să intri ca şi cum ar fi ultimul meci chiar şi când ai patru goluri avantaj spune multe despre capacitatea lui Jose Mourinho de a-şi capacita elevii, ca să facem şi un joc de cuvinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu