Meniu

duminică, 23 octombrie 2011

Arsenal-Stoke City 3-1

Etapa a 9-a din Premier League a adus un derby de clasamaent, dacă îmi permiteţi, între Arsenal şi Stoke, două echipe care au fost angrenate în cupe europene la mijlocul săptămânii. Wenger a folosit un 4-3-3, de altfel cum şi Tony Pulis a făcut. Szczesny- Djourou, Kosciely, Mertesacker, Santos- Song, Ramsey, Arteta- Walcott, Chamakh, Gervinho şi Begovic- Wilkinson, Shawcross, Upson, Wilson- Whitehead, Delap, Whelan- Walters, Etherington, Crouch au intrat ca titulari.

Desfăşurarea meciului

Echipele au început meciul relaxat, cu un joc de tatonare şi multe pase. Lăsarea surprinzătoare a lui van Persie pe bancă arată că Wenger a gândit o tactică cu multe centrări în careu, marocanul fiind cunscut pentru jocul foarte bun de cap. De partea cealaltă, aceeaşi abordare, din moment ce Crouch a fost vârf de lance. Arsenal a pus, încet, dar sigur, stăpânire pe joc şi a avut câteva şanse bune de a marca, prin Chamakh şi Ramsey, primul după o centrare, al doilea după o pasă a lui Gervinho. Minutul 27 a adus primul gol, de data asta Ramsey fiind în poziţie de servant către Gervinho. Galezul i-a pasat cu fineţe în careu ivorianului, care a preluat şi a marcat. La fel ca şi etapa trecută, tunarii nu au putut menţine avantajul şi au luat gol din nou după o fază fixă. Dacă atunci a fost Sebastian Larsson, acum Crouch a punctat. Până la pauză s-a jucat fără prea mare orizont şi mai mult la mijlocul terenului.

Partea a doua a continaut în acelaşi registru tactic. Arsenal a dominat la mijlocul terenului, dar a părut incapabilă să înscrie. Stoke s-a apărat organizat şi a aşteptat greşeala adversarului. Wenger a decis să mute ofensiv, iar acest lucru s-a concretizat pe tabelă. Noul intrat van Persie a marcat (73'), după un assist a lui Gervinho, care pare să-şi fi regăsit forma pe care o avea la Lille. Pulis a replicat imediat şi a introdus doi atacanţi de careu, Cameron Jerome şi Kenwyne Jones. Cei doi au creat foarte repede panică în defensiva tunară, dar tot Arsenal a marcat. Ca la golul doi, meciul a fost închis de aceeaşi doi protagonişti, Gervinho pasator şi van Persie finalizator, care este la a treia dublă consecutivă, în campionat, pe teren prorpiu. 

Meciul s-a terminat 3-1 pentru Arsenal, iar trupa lui Arsene Wenger avansează în clasament, în tentativa lor de a redresa startul dezastruos de sezon. Ultima jumătate de oră le dă speranţe fanilor echipei de pe Emirates că pot ajunge în big four şi arată că prima parte a campaniei 2011-2012 a fost doar o greşeală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu