Meniu

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Juventus-Genova 2-2

În ziua a 8-a din Serie A, Bătrâna doamnă a primit vizita lui Genoa, o echipă foarte arţăgoasă, venită cu clar de a nu pierde. Conte a folosit acelaşi 4-4-2, cu cei doi mijlocaşi laterali foarte ofensivi. Au jucat Storari- Liechtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini- Estigarribia, Marchisio, Pirlo, Pepe- Mati, Vucinic. Alberto Malesani i-a introdus pe Frey- Mesto, Dainelli, Moretti, Antonelli- Seymour, Veloso- Rossi, Merkel, Jankovic- Palacio, într-un sistem 4-2-3-1.

Desfăşurarea meciului

Genova a început foarte bine, cu două faze periculoase care anunţau un meci încrâncenat. Totuşi, Juventus a fost cea care a deschis scorul, în urma unui corner. Pirlo a executat, mingea a ajuns la Marchisio, care a şutat, Matri a deviat din 5 metri, reuşind să-l păcălească pe portar. După gol, oaspeţii au presat. Cele multe faze de atac, majoritatea desfăşurate pe benzi au anunţat egalarea, care s-a produs în minutul 31. Merkel a primit în banda dreatpă, a sprintat şi i-e centrat căpitanului Rossi, care a reluat cu capul în plasă. O primă repriză plăcută, cu două echipe deschise, care n-au refuzat jocul. Formaţia lui Malesani a jucat surprinzător de bine, lucru pe care l-a arătat scorul înregistrat la pauză, dar mai ales faptul că a revenit de la 0-1.

Mitanul secund a început mult mai alert, cu Juventus determinată să nu scape victoria. Ocaziile au fost la ambele porţi, iar Juventus a, din nou, reuşit să preia conducerea, prin acelaşi Matri, care pare să fie omul potrivit la locul potrivit. Conte a mutat defensiv şi, poate fără să ceară acest lucru, echipa sa s-a retras destul de mult. Genova a schimbat ofensiv, cu sistemul devenit 4-4-2, iar acest lucru s-a concretizat pe tabelă. Noul intrat, Caracciolo, a marcat şi a egalat meritat, pentru că oaspeţii au mai avut şi alte ocazii înainte. Torinezii au resimţit şocul şi nu au mai putut puncta. Meciul s-a terminat 2-2, iar egalurile par a fi la ordinea zilei pentru băieţii lui Conte, care nu sunt la primul meci în care scapă victoria printre degete.

Poate că stilul impus de tânărul antrenor italian nu se potriveşte în Serie A. Majoritatea echipelor se închid bine, chiar şi cele mari, şi joacă pe contraatac, iar faptul că Juventus atacă cu atât de mulţi oameni îi descoperă foarte tare în apărare, lucru pe care l-am văzut şi în acest meci. Pe lângă cele două goluri primite, torinezii au trecut cu bine peste alte ocazii ale genovezilor, care chiar au jucat fotbal. În plus, Chiellini nu trebuie forţat ca fundaş stânga, pentru că astfel se pierde un foarte bun apărător central şi postul pe care joacă el devine ineficient, mai ales în atac. Iar pentru modul de joc impus de Conte, acest lucru este foarte rău, pentru că atacurile lui Juventus sunt gândite să includă şi fundaşii laterali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu