Meniu

vineri, 21 octombrie 2011

Pandurii-Universitatea Cluj 1-0

Etapa a 11-a din Liga 1 a adus un meci foarte interesant, între două surprize ale acestei ediţii. Pandurii au dat piept cu Universitatea Cluj, la reîntoarcerea pe stadionul din Târgu-Jiu, după periplul de la Severin. Petre Grigoraş a început cu, Mingote- Pleaşcă, Viera, Cardoso, Vlad- Voiculeţ, Pintilii, Nistor- Vranjes, Lemnaru, Stromajer, într-un 4-3-3. Ionut Badea a folosit un sistem 4-2-3-1, de deplasare, cu Popa- Achim, Pele, Szukala, Grecu- Bazzi, Menassel- Cojocnean, Marinescu, Cristea- Tony.


Desfăşurarea meciului
 
Începutul a fost unul calm, dar acest lucru a durat foarte puţin. Cele două echipe şi-au dat drumul la joc, iar meciul a devenit din ce în ce mai aprins, prin multitudinea de faulturi şi de faze de poartă. Universitatea a avut mari probleme pe benzi, pe unde Pandurii au încercat să profite de viteza superioară şi să intre în centru. Aceştia au trecut de câteva ori pe lângă deschiderea scorului, dominând de o manieră categorică, dar au ratat pe bandă rulantă. Clujenii au părut năuciţi de forcingul adversarului, ritmul alert impus de olteni fiind greu de contracarat de o defensivă greoaie. Norocul a ţinut cu oaspeţii, care au trecut cu bine de primele 30 de minute, ca apoi să echilibreze partida. Au avut chiar şi o bară, prin Cojocnean; mijlocaşul a ajuns în poziţie de singur cu portarul, şi-a făcut mingea în lateral, dar n-a reuşit să marcheze. Apoi căpitanul gazdelor, Pintili, s-a accidentat şi a fost înlocuit de fiul antrenorului, Alexandru Grigoraş.

Partea a doua a început cu o lovitură liberă periculoasă, care a trecut foarte aproape de bară, executant fiind Vranjes. La puţin timp Lemnaru, fostul jucător al clujenilor, a obţinut un penalty, la intrarea neglijentă în careu a căpitanului Szukala. Vranjes şi-a asumat responsabilitatea şi a marcat cu mult calm (57'). Badea a văzut că atacul echipei sale nu merge şi a schimbat de trei ori în următoarele zece minute. Păcurar, Grozav şi Machado i-au ănlocuit pe Menassel, Ad. Cristea şi Tony. Ocaziile au venit, prin Cojocnean şi Pele, care însă nu s-au transformat în gol. Minutul 72 a adus o fază controversată. Bazzi a centrat în careu, Szukala a sărit la cap, portarul Mingote a ieşit pe centrare, dar nu a reuşit să respingă, mingea a intrat în poartă, însă arbitrul, Colţescu, a anulat golul, pe motiv de fault în atac. Ultimele zece minute au fost pline de controverse. Întâi Colţescu l-a eliminat pe Bazzi, pentru un motiv doar de el ştiu, apoi a dictat penalty şi încă o eliminare, de data asta la căderea lui Stromajer în careu. Achim a intrat prin alunecare, dar nu l-a atins pe sloven. Popa a apărat, dar degeaba pentru echipa lui. Meciul s-a terminat 1-0.

Un meci încrâncenat, cu multe avertismente, stricat de arbitru, în care echipa mai motivată a câştigat. Universitatea plăteşte pentru faptul că nu poate finaliza fazele de atac şi deja putem spune să este o echipă care ratează mult şi din poziţii care mai de care mai uşoare. Pandurii este o formaţie bătăioasă, foarte organizată, extrem de bună pe teren prorpiu, care, cu puţin noroc, va emite pretenţii la primele cinci locuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu