Meniu

marți, 1 noiembrie 2011

Arsenal-Olympique Marseille 0-0

Derby-ul grupei F a Ligii Campionilor s-a desfăşurat în etapa a 4-a, între echipele antrenate de Arsene Wenger şi Didier Dechamps. Ambele formaţii au jucat în sistemul 4-3-3. Szczesny- Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Andre Santos- Song, Arteta, Ramsey- Walcott, Gervinho, Park şi Mandanda- Fanni, Diarra, N'Koulou, Morel, Diawara, Cheyrou, Valbuena- Andre Ayew, Jordan Ayew, Remy au fost titularii.

Desfăşurarea meciului

Partida a început cu Marseille în atac, care a făcut un pressing avansat şi nu şi-a lăsat adversarul să paseze. Jordan Ayew a fost aproape de deschiderea scorului (5'), iar pe lângă această mare ocazie, francezii au avut încă câteva şuturi bune la poartă. Arsenal s-a apărat grupat, pe două linii, şi a lăsat doar trei oameni în atac. Raportul de forţe s-a egalizat, iar tunarii au intrat în meci, cu câteva faze frumoase de atac, la una dintre acestea Ramsey ratând o şansă mare de a marca (22'). Meciul s-a fost deschis, cu ocazii de ambele părţi, aşa cum era de aşteptat, dată fiind structura celor două formaţii, croite pe un joc combinativ, în viteză. Ramsey a mai ratat o dată, din careu, la o fază în care nu a ştiut ce să facă cu mingea (31'). Apoi meciul s-a răcit, cele două echipe fiind prinse la mijlocul terenului.
Mitanul secund a început greoi, din cauza lipsei de incisivitate a celor două atacuri, care n-au avut precizia necesară marcării unui gol. OM a fost echipa mai bună, dar, odată cu intrarea lui van Persie, în locul lui Park, Arsenal s-a trezit din letargie (60'). Sud-coreanul nu a fost în meci şi în rarele momente în care a avut mingea, s-a pierdut şi a părut incapabil să se ridice la nivelul echipei sale. Partida a continuat al fel, cu un ritm lent, semănând cu meciul tur, în care cele două formaţii mai mult s-au apărat, ici-colo mai fiind câte o acţiune periculoasă. Ambii antrenori au mutat, iar partida s-a animat, cu faze la ambele porţi. Robin van Persie a încercat un lob de senzaţie, dar Mandanda i-a ghicit intenţia, apoi Jordan Ayew s-a încurcat în driblinguri, la cealaltă poartă. Finalul de meci a aparţinut lui Arsenal, care a forţat victoria, însă OM s-a apărat bine şi nu a primit gol.

Un meci care a început promiţător, dar s-a stins pe parcurs, asta şi datorită faptului că cele două formaţii s-au mulţumit cu un punct, nu au forţat mai mult şi nu s-au descoperit în apărare, în tentativa de a căuta cu orice preţ golul victoriei. Marseille pare o echipă foarte arţăgoasă, care se agaţă de orice ocazie. Îmbină experienţa cu tinereţea foarte bine. Arsenal este într-o creştere vizibilă şi pare că şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu