Meniu

duminică, 27 noiembrie 2011

Universitatea Cluj-Oţelul Galaţi 1-1

Etapa a 15-a din Liga a adus meicul dintre Universitatea Cluj şi Oţelul, două echipe ce şi-au propus clasarea pe o poziţie de cupe europene, chiar dacă nu joacă de primele locuri. Ionuţ Badea a început încă o dată cu sistemul 4-3-3, cu Matache- Unguruşan, Szukala, Pele, Grecu- Păcurar, Boştină, Marinescu- Machado, Tony, Cristea. Dorinel Munteanu a folosit un 4-2-3-1, cu jucători exlusiv români. Brăneţ- Rîpă, Sîrghi, Sg. Costin, Sălăgeanu- I. Filip, Giurgiu- I. Neagu, Iorga S. Ilie- Paraschiv au fost titularii.

Desfăşurarea meciului

După cum vedem, Galaţiul a jucat fără un număr 9 veritabil, ci a introdus mai mulţi mijlocaşi ofensivi, care să preia acest post, rând pe rând. Pe faza defensivă s-a apărat cu toţi jucătorii, iar pe faza ofensivă a folosit patru atacanţi, doi în centru şi câte unul pe benzi, într-un sistem 4-2-4. Universitatea a avut acelaşi joc cu multe pase înapoi, chiar dacă a încercat mai multe verticalizări decât în alte meciuri. Partida a început cu gazdele la cârma jocului, care au atacat mult pe benzi, dar cei doi fundaşi laterali nu au reuşit să centreze bine în careu. Oaspeţii, la prima fază mai periculoasă a lor, au primit penalty, după ce Păcurar l-a agăştat pe Paraschiv. Iorga a executat perfect şi şi-a dus formaţia în avantaj (14'). Clujenii au replicat imediat, la o fază fixă, dar Pele a ratat de puţin. Apoi meciul s-a răcit, datorită accidentării lui Sălăgeanu, care a stat în două rânduri pe jos până să fie schimbat. Antal a intrat în locul lui, în minutul 33, ca la nici un minut Pena să-l schimbe pe Paraschiv. Munteanu a făcut această schimbare pentru că a simţit că trebuie să ţină un atacant în faţă, pentru a se implica la posibile contraatacuri. Gazdele au continuat să atace, fiind impulsionate de publicul minunat, care a cântat încontinuu, dar Pele a mai ratat o dată. Prima parte s-a terminat cu avantaj pentru Oţelul, care a jucat pragmatic.
Repriza a doua a continuat la fel, cu o echipă care a atacat şi cu o alta care a făcut anti-joc. Ionuţ Badea a întârziat să mute ofensiv, dar a făcut-o, în cele din urmă, când mai era un sfert de oră până la fluierul final. Grozav şi Morar i-au înlocuit pe Păcurar şi Machado, iar Szukala a fost trimis pe post de atacant, sistemul schimbându-se în 3-5-2, cu Tony şi Szukala în atac, Morar pe stânga, Grozav pe dreapta, ajutaţi de Cristea, care a fost retras mijlocaş central, Boştină şi Marinescu. Aceste mutări au dat roade, iar Tony a marcat, în chiar ultimul minut, după o bâlbâială în care a oaspeţilor. Meciul s-a terminat 1-1, iar Oţelul scoate un punct pe un teren dificil.

Universitatea a fost echipa mai bună, dar nu a părut destul de motivată, pe când Oţelul a ştiut să se apere şi a fost foarte aproape de victorie, chiar dacă nu a atacat mai deloc, ci s-a mulţumit să se apere pe două linii şi să-l ţină doar pe Pena în atac, la fie ce-o fi.
Tony a adus un punct meritat echipei sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu