Meniu

vineri, 4 noiembrie 2011

Steaua-Maccabi Haifa 4-2

Etapa a 4-a din grupele Europa League a adus al doilea meci dintre Steaua şi Maccabi Haifa, de data aceasta la Bucureşti. Roş-albaştri sperau să-şi spele păcatele din tur, în care au pierdut 5-0, dar ţinteau victoria şi pentru că mai aveau şanse la calificare. Ambele echipe au jucat un 4-4-2. Ilie Stan i-a introdus pe Stanca- Martinovici, Alves, Gardoş, Latovlevici- Tatu, Bourceanu, Brandan, Tănase- M. Costea, F. Costea, iar Ellisha Levy pe Davidovitch- Falach, Buljat, Twatha, Meshumar- Yahaya, Boccoli, Vered, Golasa- Amasha, Katan.

Desfăşurarea meciului

Steaua a început foarte motivată meciul, dar s-a dezumflat repede, odată cu accidentarea lui Gardoş (3'). Ilie Stan, lipsit de variante, l-a introdus pe Rusescu şi l-a retras pe Brandan în centrul defensivei. Au urmat zece minute cu un ritm bun, dar fără mari ocazii, ca apoi gazdele să aibă o zvâcnire. Tatu a marcat, în urma unui corner executat de Brandan, care, se pare, este un pion important în angrenajul echipei sale, dacă ne gândim că în tur a lipsit, iar Steaua nu a avut orizont, nici în apărare, nici în atac. După deschiderea scorului, Steaua a fost nevoită să se retragă în apărare, din cauza forcingului oaspeţior. A adoptat un joc de contraatac, a fost atentă la orice greşeală şi a intrat decis la orice minge, pentru a nu le da adversarilor timp şi spaţiu de manveră. Stan a mai făcut o schimbare până la pauză. Nikolic l-a înlocuit pe Tatu, care a acuzat dureri şi nu a mai continuat meciul (26'). Imediat, Florin Costea a marcat un eurogol, după un un-doi cu noul intrat Nikolic şi un şut fără preluare, la colţul lung, perfect plasat lângă bară. Allisha Levy a replicat prompt, cu mutarea lui Yampolsky în locul lui Vered, pentru mai a da un plus de viteză echipei sale. Minutul 36 a adus încă un gol, de data aceasta de partea israelienilor, care au marcat prin Meshumar, cu o execuţie asemănătore celui dat de Costea, dar de pe partea opusă. Lucrurile neobişnuite au continuat, iar Levy a mai mutat odată şi nu din cauza unei accidentări, ci pentru a forţa egalarea. A introdus încă un atacant, pe Dvalishvili, în locul lui Boccoli, iar acest lucru s-a concretizat pe tabelă. Katan a şutat, a marcat şi a egalat (39').

O primă repriză nebună, cum rar mi-a fost dat să văd, cu 4 schimbări, 4 goluri şi o accidentare, anunţa o a doua parte explozivă. Aşa a şi început, cu două echipe care nu au renuţat la victorie. Maccabi a fost mai periculoasă, datorită plusului de valoare, precizie şi luciditate, dar şi Steaua a avut şansele ei, în special pe contraatac, dar acestea păreau să scadăz şi mai mult, în minutul 61. Florin Costea a fost eliminat, după un fault urât de tot la Katan, care a avut noroc că nu a ieşit cu piciorul rupt. Şi totuşi... Steaua a marcat, după o fază la care mingea a lovit bara de două ori, înainte ca Tănase să o împingă în poartă (65'). Tot el a trecut pe lângă majorarea scorului şi te întrebi cum poate echipa aceasta să aibă fluctuaţii atât de mari în timpul unui singur meci. Dar să reveim la joc şi să spunem că Levy a mutat iarăşi ofensiv (Turgeman- Yahaya), în tentativa de a egala, şi a ordonat asaltul final. Ilie Stan a fost eliminat şi el, dar echipa sa a rezistat bine şi chiar a marcat prin Tănase, care face un meci bun, după mult timp.

Meciul s-a terminat 4-2, în ciuda faptului că Maccabi a condus tehnico-tactic meciul. Israelienii au avut o forţă de mult mai mare decât cea a Stelei, însă nu le-a fost de ajuns. Au fost surprinşi la început, iar apoi au depus mult efort să egaleze. După pauză nu au ştiut dacă să forţeze victoria sau să se mulţumească cu un egal, şi chiar în superioritate numerică au luat gol, apoi fiind prea târziu pentru a reveni pe tabelă. Steaua a combinat norocul cu determinarea şi a reuşeşte o victorie care o ţine în lutpa pentru calificarea în primăvara europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu