Meniu

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Arsenal-Fulham 1-1

Etapa a 13-a din Premier League a adus faţă în faţă două echipe londoneze, Arsenal şi Fulham, într-un meci ce se anunţa dificil pentru gazde, care întâlneau o echipă plină de jucători cu experienţă. Wenger a folosit un 4-2-3-1, cu Szczesny- Djourou, Mertesacker, Vermaelen, Andre Santos- Song, Arteta- Walcott, Ramsey, Arshavin- van Persie, în care Ramsey a jucat pe post de playmaker, în spatele vârfului. Martin Jol a ales sistemul clasic, 4-4-2, cu menţiunea că unul dintre atacanţi a jucat mai retras. Schwarzer- Baird, Hangeland, Senderos, Riise- Dempsey, Etuhu, Murphy, Ruiz- Dembele, Zamora a fost formula de start a oaspeţilor.


Desfăşurarea meciului

Începutul de partidă a adus un ritm lent, datorită construcţiei elaborate de la mijlocul terenului realizată de tunari. Aceştia au pasat mult, în încercarea de a deschide apărarea adversă, dar au dat de jucători experimentaţi, care nu au lăsat spaţii. Chiar mai mult de atât, Fulham nu s-a baricadat în propria jumătate, ci a împins jocul spre mijlocul terenului, de unde a iniţiat câteva faze periculoase de atac. Ruiz, Zamora şi, în special, Dembele au pasat bine în atac şi au creat panică la poarta lui Szczesny. La Arsenal, Ramsey a fost capătul de linie a multor faze, galezul ratând două ocazii mari şi pasând deseori greşit. Nici van Persie nu a părut în formă şi nu a reuşit vreo acţiune notabilă, cel puţin în prima parte. S-a intrat la cabine cu scorul de 0-0, în urma unui joc tern, fără orizont şi mai ales fără precizie.

Repriza a doua a continuat în acelaşi registru tehnico-tactic, cu balonul care a stat mult la mijlocul terenului. Se părea că rezultatul final va fi cel înregistrat la pauză, pentru că niciuna dintre echipe nu păreau capabile să dea lovitura. Totuşi, grava eroare a lui Vermaelen, care şi-a dat autogol (65'), la o fază încâlcită petrecută în careu, a animat partida. Arsene Wenger a reacţionat imediat, lucru surpinzător pentru el, care este cunoscut pentru stilul aşezat, în care nu se grăbeşte să mute. Ei bine, de data aceasta a procedat diferitşi i-a scos pe Ramsey, Mertesacker şi, apoi, pe Arsahvin şi i-a introdus pe Gervinho, Diaby şi, ulterior, pe Chamakh, schimbând sistemul în 4-2-4, pe fază defensivă, şi 3-5-2, pe fază ofensivă. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar acelaşi Vermaelen şi-a reparat greşeala şi a înscris, în urma unei centrări venite de la Walcott (82'). Până la final gazdele au continuat să atace, dar nu au reuşit să înscrie, iar meciul s-a terminat la egalitate.

Seria victoriilor se termină pentru Arsenal, dar trebuie să remarcăm că după ce a primit gol a reacţionat foarte rapid, ceea ce în sezonul trecut nu reuşea. Echipa pare mai matură şi mai sigură în defensivă, dar acum compartimentul ofensiv suferă, acolo unde nu se poate miza la nesfârşit pe inspiraţia lui van Persie. De cealaltă parte, Fulham are jucători de calitate, unul dintre remarcaţi fiind Dembele, care poate decide un meci de unul singur. Egalul este scorul echitabil, datorită faptului că ambele formaţii au jucat bine şi şi-au creat ocazii.

Robin van Persie nu a fost în cea mai bună zi a sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu