Meniu

marți, 22 noiembrie 2011

Napoli-Manchester City 2-1

Poate cel mai interesantă înfruntare de astăzi a fost cea dintre Napol şi Manchester City, într-un meci care decidea a doua echipă calificată a grupei A în primăvara Champions League. Walter Mazzari a folosit clasicul său 3-4-3, cu De Sanctis- Campagnaro, Cannavaro, Aronica- Maggio, Inler, Gargano, Dossena- Lavezzi, Hamsik, Cavani. Mancini a abordat meciul cu doi mijlocaşi centrali de profil defensiv, fiind conştient de stilul ofensiv al italienilor, pe care, astfel, a dorit să-i contracareze. Hart- Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov- de Jong, Milner- Silva, Toure Yaya, Balotelli- Dzeko a fost echipa aliniată de managerul italian, într-o aşezare 4-2-3-1.

Desfăşurarea meciului

Începutul a fost unul prudent, niciuna dintre echipe nu a forţat, fiind conştiente că un gol primit le-ar duce foarte aproape de ratarea primăverii Champions League. Englezii au dominat, printr-un joc elaborat de pase, fiind lăsaţi de italieni să facă acest lucru, care au mizat mai mult pe contraatcuri. Cei trei atacanţi ai lui Mazzari au fost în permanenţă  periculoşi, prin aceste ruperi de ritm arhicunoscute, desfăşurate în majoritatea lor pe benzi. După acest start aşezat şi potolit, Napoli a început să forţeze, în stilu-i caracteristic, iar Cavani a reuşit să marcheze, în urma unui corner (18'). City a replicat timid, prin Silva, şi arăta încă o dată că nu are experienţă europeană. Totuşi, nu s-a lăsat şi a continuat atacurile, dar adversarii lor s-au apărat organizat şi, în plus, au rămas cu tridentul ofensiv în atac, pentru a nu-i lăsa pe cetăţeni să urce cu toată echipa. În ciuda acestei tactici bine gândite, Napoli a cedat prea tare iniţiativa, iar Balotelli a reuşit egalarea, ce-i drept, după o gafă în apărare, făcută de Aronica (33'). Până la pauză, tot oaspeţii au condus ostilităţiile, dar nu au avut spaţii şi precizie, astfel că s-a intrat la cabine cu scorul de 1-1

Partea a doua a început fulminant, cu Cavani în prim-plan, acesta reuşind dubla (49'), la o fază care nu anunţa nimic, specifică lui Napoli, cum ziceam, care are atacanţi extrem de rapizi şi tehnici, capabili de orice. Manchester City se vedea pentru a doua oară condusă, iar de data aceasta situaţia era şi mai dificilă pentru englezi, întrucât napoletanii dădeau semne că nu mai aveau să cedeze iniţiativa. În continuaare a fost un joc confuz, cu englezii care n-au putut, iar italienii, care au oprit din motoate, dar tot au trecut pe lângă gol. Mancini a decis să mute ofensiv, dar doar în minutul 70, şi l-a introdus pe Nasri în locul lui de Jong. Cu toate acestea, Hamsik a fost cel care a ratat, singur cu portarul, slovacul şutând în bară. Au urmat câte o ocazie la fiecare poartă, dar Balotelli, respectiv Maggio au ratat copilăreşte. Ultimele zece minute i-au adus pe Aguero şi Johnson în locurile lui Dzeko şi Zabaleta şi pe Pandev în locul lui Cavani, uşor accidentat, dar nimic nu s-a mai întâmplat, în ciuda forcingului oaspeţilor, care au atacat, în disperare de cauză, cu toate liniile.

Un meci frumos, cu multe ocazii, tacticizat la început, apoi din ce în ce mai tensionat şi jucat  la instinct. Mancini a jucat fricos şi a mutat ofensiv prea târziu, când deja Napoli îşi crease un ascendent moral asupra echipei sale. Mazzari a ales să rămână la sistemul său, acest 3-4-3, cu care se acoperă foarte bine terenul, dar este destul de nesigur, şi nu a făcut rău. A riscat şi a câştigat, iar calificarea este foarte aproape pentru Napoli, care, pe lângă valoarea individuală a atacanţilor, mizează pe forţa grupului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu