Meniu

miercuri, 23 noiembrie 2011

Arsenal-Borussia Dortmund 2-1

Etapa a 5-a a grupei F din Champions League a adus faţă în faţă pe Arsenal şi Borussia Dortumd. Wenger a început cu deja obişnuita formaţie din acest sezon, cu Szczęsny- Mertesacker, Vermaelen, Koscielny, André Santos- Arteta, Ramsey, Song-  Walcott, Gervinho, van Persie, într-un 4-3-3. Oaspeţii au jucat 4-2-3-1, cu Weidenfeller- Schmelzer, Hummels, Felipe Santana, Piszczek- Kehl, Bender- Grosskreutz, Goetze, Kagawa- Lewandowski, într-un meci de totul sau nimic pentru ei.

Desfăşurarea meciului

Partida a început furibund, cu cele două echipe prestând un joc în mare viteză. Arsenal a fost mai prezentă în atac, datorită valorii individuale mai ridicată a jucătorilor de profil ofensiv. Dortmund a mizat pe contraatac, prin tridentul Goetze, Kagawa, Lewandowski. Ocaziile au întârziat să apară, cele două defensive fiind foarte bine organizate, fazele de poartă fiind sporadice, majoritatea de partea lui Arsenal, şi deloc periculoase. Bender s-a accidentat grav şi a fost schimbat cu Leitner, un tânăr mijlocaş (25'), element ce aducea un minus echipei antrenate de Jurgen Klopp. A urmat o ocazie bună a lui Lewndowski, care a şutat periculos, din 30 de metri. Apoi şi Goetze a fost schimbat, cu Perisic, tot din cauza unei accidentări, iar problemele Borussiei creşteau, mai ales că avea nevoie de o victorie pentru a rămâne în lupta pentru calificare. Arsenal a continuat să atace poziţional, dar în continuare nu a reuşit să găsească breşa în apărarea adversă, apărare desfăşurată pe două linii. Walcott a marcat, dar golul a fost anulat, corect, pentru poziţie afară din joc, aceasta fiind şi ultima fază demnă de notat a primei părţi.
Partea secundă a început, din nou, fulminant, iar de data aceasta Borussia a fost cea care a condus ostilităţile. Nemţii au trecut de două ori pe lângă gol, dar intervenţiile, pe rând, ale lui Mertesaker şi Szczesny au făcut ca scorul să rămână unul alb. Ba mai mult, van Persie a reuşit golul, cu capul, după o acţiune electrizantă a lui Song, care a driblat tot şi a centrat perfect în careu (49'), într-o fază în care a dat dovadă de o tehnicitate nebănuită. Continuarea partidei a fost în acelaşi registru tactic, cu multe faze ofensive, de ambele părţi, dar majoritatea la mijlocul terenului. Klopp a fost nevoit să forţeze şi l-a introdus pe Barrios, în locul lui Kehl, schimbând sistemul într-un 4-4-2 mult mai ofensiv. Odată cu această mutare, Dortmund a ieşit la joc şi a forţat măcar egalarea, pe când Arsenal s-a mulţumit să se apere pe două linii şi n-a făcut-o rău. Minutul 86 a pus capăt speranţelor oaspeţilor, pentru că van Persie a mai marcat o dată, în urma unui corner deviat la bara a doua, acolo unde olandezul s-a aflat singur cu poarta goală şi a îndeplinit o simplă formalitate. Ultima fază a meciului a adus golul de onoare al Borussiei, care a marcat prin Kagawa, iar Arsenal câştigă meritat, 2-1, şi se califică de pe primul loc din grupă.

Un meci de uzură, în care încă o dată van Persie a fost omul providenţial pentru tunari, care au jucat economicos şi prudent. Borussia Dortmund nu are experienţă europeană, a avut şi o doză de ghinion, cu cele două accidentări din prima repriză, şi pare ieşită din cărţile calificării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu