Meniu

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

CFR Cluj-Universitatea Cluj 3-1

9 noiembrie 2011. La Cluj, lumea s-a adunat cu mic cu mare, pentru a merge la derby. CFR Cluj-Universitatea Cluj, mare meci, mare. Un derby de clasament, ar fi discursul unora, pe când alţii, mai zeloşi, ar spune că este un duel istoric, dar închin să cred că se înşeală. Este doar un meci între două echipe care din întâmplare provin din acelaşi oraş, dar în rest nu au nimic în comun. Universitatea este cu suporterii şi tradiţia, pe când CFR cu banii şi rezultatele. Până acum câţiva ani, echipa feroviară nu avusese performanţe notabile, ca să nu mai vorbim că în trecut jucătorii ieşiţi din formă ai Universtăţii treceau la rivala locală, care, pe atunci, datorită acestui fapt, putea fi considerată ca fiind mai degrabă un satelit. Niciodată nu s-a putut vorbi de un derby al Clujului, în adevăratul sens al cuvântului.

Acestea fiind spune, să trecem la meciul propriu-zis. Cei doi antrenori au folosit acelaşi sistem, 4-3-3, dar au abordat partida diferit. Jorge Costa i-a introdus pe Beto- Panin, Cadu, Piccolo, Camora- Peralta, Mureşan, Renan- Sougou, Weldon, Ronny, iar Ionuţ Badea pe  M. Popa- Unguruşan, Abrudan, Szukala, Grecu- Păcurar, Boştină, Marinescu- Cojocnean, Tony, Ad. Cristea.

Desfăşurarea meciului

După cum Ionuţ Badea spune deseori  că un meci este format din momente, aşa a fost şi acesta. Jocul celor două echipe nu a fost unul spectaculos, ci mai degrabă tern, iar doar greşeli în apărare sau sclipiri în atac au dus la cele patru goluri marcate. Partida a început cu Universitatea la cârmă, care a părut că vrea să aşeze jocul, dar lipsa de incisivitate şi unei minţi limpezi, care să rupă ritmul a făcut ca oaspeţii să nu aibă vreo ocazie. CFR a ales să se apere grupat, să joace cu mingi lungi pe cei trei din faţă şi nu şi-a asumat niciun risc în apărare, degajând tot după mijlocul terenului. Vedem două abordări diferite, una cu o construcţie elaborată, iar cealaltă cu un joc vertical, pe o translaţie foarte rapidă. Minutul 15 a dus la deschiderea scorului. În urma unui corner, mingea a ajuns la Cadu, care, a marcat cu capul, neincomodat de nimeni, de la bara a doua. Universitatea a părut năucită şi nu a avut forţa de a ataca, pe fondul unei apărări grupate şi extrem de agresive ale adversarului. A venit şi golul doi, după centrarea perfectă a lui Sougou şi finalizarea, în stil de mare atacant, a lui Weldon, care a lovit mingea în ciuda faptului că avea doi fundaşi în marcaj cu el (32'). Finalul reprizei a aparţinut Universităţii, care a marcat prin Tony, la o gravă eroare a lui Beto.

Partea a doua a continuat în acelaşi registru tactic, cu Universitatea care a pasat mult şi prost, deseori în spate, iar cu CFR care a marcat, prin proaspăt intratul Kapetanos (66'). În afară de câteva cartonaşe galbene, multe întreruperi şi nenumărate greşeli din partea ambelor echipe, nimic nu s-a mai petrecut, iar meciul s-a terminat 3-1.

Este o victorie meritată pentru gazde, care dă încă o dată dovadă că are o mai mare experienţă şi că se motivează mai bine pentru meciurile importante. Universitatea are în continuare probleme în ultimii 30 de metri, unde nu găseşte soluţii, dar şi în axul central al apărării, format din doi jucători lenţi şi lipsiţi de tehnică. CFR este o echipă solidă, cu jucători de execuţie, care fac meci de meci diferenţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu