Meniu

marți, 29 noiembrie 2011

Napoli-Juventus 3-3

Partida care nu s-a mai jucat în etapa a 11-a din Serie A, din cauza inundaţiilor, a avut loc seara aceasta. Juventus venea la Napoli, cu scopul clar de a-şi mneţine seria de meciuri fără înfrângere. Walter Mazzari a început cu De Sanctis- Campagnaro, Cannavaro, Aronica- Maggio, Gargano, Inler, Zuniga- Hamsik, Lavezzi, Pandev, într-un 3-4-3 din care lipsea Cavani, accidentat la sfârşitul săptămânii precedente. Antonio Conte a revenit la sistemul 4-2-4, cu Buffon- Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini- Pirlo, Vidal- Estigarribia, Pepe, Matri, Vucinic, asta şi din cauta faptului că Marchisio a lipsit, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Lui Conte i-a trecut glonţul pe la ureche, dar echipa sa a revenit în joc şi continuă neînvinsă în Serie A.Desfăşurarea meciului

Juventus a intrat mai bine în meci şi a dominat tactic, prin jocul bun de pase de la mijlocul terenului, dar nimic mai mult. Minutul 14 a adus un penalty pentru gazde, după un atac neglijent a lui Pirlo la Lavezzi. Hamsik a transformat sigur, dar arbitrul l-a pus să reexecute şi a ratat. Meciul s-a aprins, iar Pandev a primit galben, pentru simulare, apoi Maggio, pentru un fault dur. Bianconeri au revenit în meci, după această sperietură, şi au reînceput să practice acelaşi joc de pase, dar tot Napoli a fost mai periculoasă şi a marcat, prin Hamsik, care a introdus mingea în poartă dintr-un metru, cu capul. Oaspeţii nu s-au dezmeticit, iar gazdele au atacat în valuri, dar n-au reuşit golul doi, ca apoi meciul să se aşeze. Juventus a avut câteva tentative de atac, dar s-a ales doar cu două avertismente (Matri, Bonucci), şi tot napoletanii au marcat, la încă o greşeală, copilărească, a alb-negrilor, prin Pandev (39'). Tensiunea a crescut şi mai tare, dovadă că Lichtsteiner şi Hamsik au avut o dispută de pe urma căreia au luat galben, ajungându-se la 6 avertismente.

Partea a doua a început fulminant, Matri a marcat (48'), iar Juventus revenea în joc în stil de mare echipă. Trei minute mai târziu bianconeri au avut gol anulat corect, pe motiv de offside, la şutul aceluiaşi Matri, iar meciul părea din ce în ce mai aprins. Napoletanii nu s-au retras în apărare, ci au continuat să ţină oameni în ofensivă, pentru a nu-şi lăsa adversarii să se urce peste ei. Încă o dată meciul s-a răcit, albaştrii apărându-se foarte bine, iar Juventus revenind la lipsa de idei din prima repriză. Şi încă o dată Napoli a marcat, la o fază care nu anunţa nimic, prin Pandev (69'). Juventus însă nu s-a lăsat şi a marcat, prin Estigarribia (72'), iar meciul nu era tranşat. După încă câteva ratări monumentale, Juventus a egalat, meritat sau nu, prin Pepe, după o acţiune personală, începută de la mijlocul terenului (80'). Până la final niciuna dintre echipe nu a mai forţat, asta şi din frica de a nu pierde, iar meciul s-a terminat la egalitate.

Două reprize total opuse, un meci fantastic şi un Juventus care arată caracter şi forţă de a reveni, sunt câteva din elementele care reies din acest meci, pe care niciuna dintre echipe nu merita să-l piardă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu