Meniu

joi, 1 decembrie 2011

Shalke 04-Steaua 2-1

Ultima șansă de calificare pentru Steaua era meciul de la Shalke 04, în ceea ce majoritatea numeau o misiune imposibilă. Huub Stevens a folosit un 4-2-3-1, cu Unnerstall- Hoger, Papadopoulos, Matip, Fuchs- Baumjohann, Jones- Holtby, Jurado, Raul- Huntelaar. Ilie Stan a încropit o echipă, în care au figurat Tătăruşanu- Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici- Bicfalvi, Bourceanu, Brandan- M. Costea, Rusescu, Cr. Tănase, într-un sistem 4-3-3. Multele indisponibilități făceau din acest meci, oricum dificil, extrem de dificil pentru bucureșteni.

Desfășurarea meciului

După cum era de așteptat, nemții au atacat și au presat încă din primul minut. Au avut 11 cornere în primele 25 de minute, lucru care a arătat dominarea totală a gazdelor, care au deschis scorul în urma unei astfel de lovituri, prin Papadopoulos. Totuși, Steaua a avut o răbufnire și a egalat, prin Rusescu, în urma unei faze frumoase (33). Apoi partida s-a răcit, iar Shalke a revenit în atac, Steaua fiind nevoită să se apere, din nou, pe două linii, lăsându-l doar pe Costea mai avansat.

Partea a doua a continuat cu nemții în atac, iar steliștii au fost nevoiți să se apere în disperare de cauză, cu mingi aruncate la întâmplare, cât mai departe de propriul careu. Raul a marcat, în minutul 66, după o greșeală în lanț a apărătorilor români, care nu au putut scoate mingea din careu, ca apoi Latovlevici să-l țină în poziție regulamentară pe legendarul spaniol, care nu a iertat. Steliștii s-au văzut nevoiți să atace și au presat destul de sus, lucru care a dus la o serie de ocazii, dar niciuna periculoasă. Prepeliță și Nikolic le-au luat locul lui Latovlevici și Rusescu, în încercarea de a egala. Apoi și Roșu a fost introdus în luptă, dar scorul a rămas același, iar Shalke a câștigat cu 2-1, în urma unui meci în care Steaua chiar a jucat bine.

Lucrul ce i se poate reproșa Stelei este că a atacat doar atunci când a fost condusă, în ciuda faptului că doar o victorie îi mai lăsa șanse pentru calificare. Shalke este, totuși, o echipă foarte bună, în fața căreia nu poți ataca fără marele risc de a primi multe goluri, cum au pățit roș-albraștri împotriva lui Maccabi Haifa, împotriva căreia au atacat fără cap. Atunci au și fost taxați, de cinci ori, fiind prinși descoperiți în apărare, la contraatacurile adversarilor. Șanse de calificare rămân, dar trebuie să câștige ultimul meci, iar israelienii să nu bată acasă.

Steliștii au fost motivați, dar nu le-a fost de ajuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu