Meniu

vineri, 23 decembrie 2011

Tottenham-Chelsea 1-1

Etapa a 17-a din Premier League a adus derby-ul londonez dintre Tottenham şi Chelsea, echipele de pe locul 3 şi 4. Harry Redknapp a început cu Friedel- Walker, Gallas, King, Assou-Ekotto- Modric, Parker, Sandro, Bale- Van der Vaart- Adebayor, într-un 4-4-1-1. Villas Boas a optat pentru acelaşi 4-3-3, cu Cech- Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole- Ramires, Mikel, Meireles- Sturridge, Drogba, Mata.

Howard Webb a arbitrat mult sub nivelul meciului, fiind parcă mulţumit cu echilibrul din teren, pe care nu a vrut să-l distrugă, chiar dacă o putea face, în două rânduri la Adebayor, o dată la Ramires etc.


Desfăşurarea meciului

Tottenham a început în atac şi a fost foarte mobilă în ofensivă. unde Modric şi Bale au schimbat deseori părţile, pentru a destabiliza apărarea adversă. Adebayor a reuşit să marcheze, în minutul 8, după o cursă pe stânga a lui Bale, care a centrat perfect în careu. Chelsea a replicat imediat şi a ratat o mare şansă, prin Sturridge, care, la un şut a lui Mata, pe care Friedel l-a respins în faţă, mingea a revenit englezului, dar acesta nu a reuşit să cadreze, ci a şutat peste bara transversală. Apoi cele două formaţii au redus din motoare, iar ritmul a scăzut, cz gazdele în continuare mai prezente în atac. Minutul 23' a adus egalarea, la o fază care nu anunţa nimic, asemănătoare cu cea a primului gol. Cole a centrat, mingea a trecut prin careu, până la Sturridge, care nu a mai ratat. Oaspeţii au devenit din ce în ce mai periculoşi. Întâi bomba lui Meireles, reţinută cu greu de Friedel, apoi şutul lui Drogba, care a lovit bara, anunţau intenţiile albaştrilor, care, ca să rămână în lupta pentru titlu, aveau nevoie de victorie. Ivanovic s-a accidentat, iar Villas Boas a fost nevoit să-l schimbe cu fundaşul dreapta Paulo Ferreira, neavând un stoper de meserie printre rezerve. Adebayor a fost iertat de al doilea cartonaş galben, la un fault dur la Obi Mikel (38'), apoi Ramires a primit doar galben la o fază în care putea primi roşu, prima parte încheindu-se la egalitate, 1-1, nu înainte ca şi Mikel să se accidenteze, înclocuit fiind de Oriol Romeu.
Redknapp a mutat la pauză, Van der Vaart cu Pavlyuchenko, pentru a miza mai mult pe centrări în careu, rusul fiind înalt şi cu un joc de cap bun. Această a doua parte a fost mai deschisă, s-a jucat la ambele porţi, fiecare dintre echipe având ocazii. Adebayor a marcat, dar golul n-a fost validat, întrucât arbitrul a considerat, eronat, offside la togolez (57'). Şi lui Mata i s-a anulat reuştia din minutul 75, tot pentru poziţie afară din joc, ca apoi Adebayor să mai fie iertat o dată de eliminare, la un fault dur la Terry, iar Howard Webb mai adăuga o eroare. Torres l-a schimbat pe Drogba (78'), care a făcut un meci bun, chiar dacă nu dintre cele mai reuşite ale lui, pentru că i-a lipsit incisivitatea. Tottenham a ratat trei ocazii bune, iar Chelsea alte trei şi se anunţa un final pe contre, cu ambele echipe decise să câştige. Au urmat încă o serie de ocazii, dar balonul a ocolit poarta de fiecare dată, iar meciul s-a terminat la egalitate.

Aşadar, 1-1, un rezultat echitabil, pentru ce au jucat cele două echipe, care au vrut, dar au fost ocolite de noroc şi nu au reuşit să se desprindă în partea a doua, în ciuda unor şanse mari de gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu