Meniu

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Wigan-Arsenal 0-4

Wigan a primit vizita lui Arsenal, în etapa a 14-a din Premier League. Roberto Martinez a folosit sistemul 4-4-2, cu Al Habsi- Stam, Gohouri, Caldwell, Figueroa- Diame, Jones, Gomez, McCarthy- Moses, Sammon. Arsene Wenger a ales același 4-3-3, cu Szczesny- Koscielny, Mertesacker, Vermaelen, Andre Santos- Ramsey, Song, Arteta- Walcott, Van Persie, Gervinho.

Desfășurarea meciului

Începutul de meci a adus și singura ocazie pentru gazde, care au ratat, prin Gomez, care nu a putut trimite mingea în poartă din 6 metri. Această fază s-a petrecut în minutul 8 și anunța un meci echilibrat, dar nu a fost așa, în cele din urmă. Wigan s-a retras cu toată echipa, pe fondul pressingului foarte sus al tunarilor, care au atacat pozițional, împingând jocul către careul lui Al Habsi. Arteta a deschis scorul, în minutul 28, după un șut mai degrabă modest, pe care portarul l-a scăpat între buturi, ca apoi Vermaelen să dubleze avantajul, un minut mai târziu, în urma unei lovituri de cap, centrarea fiind dată de van Persie. Londonezii au presat în continuare și se au arătat o poftă de joc pe care n-au avut-o etapa trecută, cu Fulham.

Partea a doua a continuat în aceeași manieră, iar Gervinho a marcat, după un șut al lui van Persie, care a fost respins doar până la ivorian, acesta îndeplinind o formalitate. Ocaziile au continuat, iar van Persie a dus scorul la 4-0, după o cursă pe partea dreaptă a lui Walcott, englezul pasându-i în careu olandezului, care a introdus mingea în poartă. Wigan s-a văzut incapabilă să contracareze jocul bun al adversarilor ei, din cauza faptului că a prins o zi proastă, dar și pentru că nu are jucători de valoarea lui Arsenal, care pot decide un meci de unii singuri. Echipa lui Wenger crește de la meci la meci, este foarte sigură în defensivă și are un joc ofensiv mai vertical decât sezonul trecut, când nu găsea breșe în apărările adverse, ba mai mult, luau goluri pe contraatac, detaliu care i-a scos din lupta pentru titlu.

Forța de grup, dar și valoarea individuală, a adus pentru Arsenal o victorie facilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu