Meniu

marți, 6 decembrie 2011

Chelsea-Valencia 3-0

Meciul din grupa E care urma să decidă a doua calificată în primăvara Champions League s-a desfăşurat între Chelsea şi Valencia. Villas Boas a jucat un 4-3-3, cu Cech- Ivanovic, Luiz, Terry, Cole- Romeu, Ramires, Meireles- Mata, Drogba, Sturridge. Unai Emery a abordat partida cu un sistem 4-5-1, titularii fiind Alves- Barragan, Rami, Ruiz, Alba- Mathieu, Albelda, Feghouli, Costa, Jonas- Soldado.

Desfăşurarea meciului

Chelsea a început fulminant şi a marcat în minutul 3, prin Drogba. Ivorianul a primit o pasă de la Mata, a driblat şi a şutat la colţul lung, iar planurile defensive a lui Emery erau date peste cap. Două minute mai târziu Alba a lovit bara, iar meciul promitea un spectacol total. Valencia a fost nevoită să atace şi a făcut-o, iar Chelsea s-a retras, preferând contraatacul. Cech a avut o intervenţie fantastică la şutul lui Albelda, ca apoi tot Chelsea să marcheze, prin Ramires (22'), iar calificarea părea asigurată. Până la finalul reprizei spaniolii au atacat, dar nu au găsit breşa, într-un meci extrem de tacticizat, făcut astfel Villas Boas, în special, care a gândit extrem de bine tactica.


După pauză, Valencia a atacat în disperare de cauză, Emery l-a introdus pe Aduriz, atacant, în locul lui Alba, fundaş stânga. Mathieu a coborât pe acel post, iar sistemul oaspeţilor s-a transformat în 4-1-3-2. Chelsea a continuat cu aceeaşi abordare tactică şi nu s-a descoperit absolut deloc. La jumătatea celei de-a doua părţi liliecii au mutat încă o dată ofensiv, Pablo Hernandez în locul lui Feghouli, iar englezii defensiv, Ramires cu Obi Mikel. Chelsea a mai marcat o dată, prin Drogba (76'), apoi africanul a fost înlocuit cu Torres, în aplauzele fanilor. Meciul s-a terminat 3-0 pentru echipa mai bună, atât individual, cât mai ales colectiv, iar trupa lui Villa Boas se califică meritat în optimile Champions League.

Un meci extrem de antrenant, în care Chelsea a acoperit foarte bine centrul apărării şi a lăsat marginea terenului, de unde Valencia a fost nevoită să centreze. Nu a avut cui să o facă, însă, fundaşii gazdelor fiind mult mai înalţi şi mai buni la jocul aerian decât atacanţii Valenciei. În plus, londonezii au făcut foarte rapid translaţia negativă şi nu le-au dat timp spaniolilor să surprindă prin Soldado, care pur şi simplu nu a mişcat.


Poate la ultimul său meci pentru Chelsea în CL, Didier şi-a mai arătat o dată clasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu