Meniu

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Steaua-CFR 1-1

Derby-ul etapei a fost între Steaua şi CFR, un duel al orgolilor, între echipele care au poate cele mai bune loturi din ţară. Steaua, cu mulţi indisponibili, a început cu Tătăruşanu- Emeghara, Iliev, Geraldo, Latovlevici- Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase- Rusescu, Nikolici, într-un sistem 4-4-2. Jorge Costa a schimbat mult în formula de start şi a început cu Beto - Panin, Cadu, Piccolo, Camora - Peralta, Mureşan, Renan - Sougou, Kapetanos, Bastos, într-un 4-3-3 pliat în totalitate pe contraatac.

Desfăşurarea meciului

Steaua a început meciul în atac, a dominat, prin jocul de pase şi prin participarea fundaşilor laterali în faza de construcţie. CFR s-a mulţumit să se apere organizat şi să aştepte ocaziile de contraatac, pentru că are nişte jucători foarte rapizi şi un atacant masiv, în persoana lui Kapetanos, care are poate cel mai bun joc de cap din Liga 1. Singura fază în care Steaua a fost surprinsă a dus la golul clujenilor (16'), asta după ce Prepeliţă a şutat în bară. Apoi bucureştenii s-au năpustit în atac şi au mai lovit de două ori bara, prin Rusescu şi acelaşi Prepeliţă, care joacă din ce în ce mai bine. Până la pauză nu s-a mai marcat, în ciuda acestor şanse ale roş-albaştrilor, care au dominat partida.

Mitanul secund a continuat cu atacurile în valuri ale stelişitlor. Ilie Stan nu a stat mult pe gânduri şi l-a schimbat pe Latovlevici cu Florin Costea. CFR s-a închis foarte bine şi a reuşit să şi ţină de minge. Ronny a intrat în locul lui Bastos, iar Mihai Costea în locul lui Prepeliţă, Stan mizând absolut totul pe atac, în speranţa că măcar va egala. Sistemul 4-2-4 a dat roade, întrucât Mihai Costea a marcat, în minutul 77, cu o foarfecă laterală de excepţie, şi putem reamarca inspiraţia lui Ilie Stan, care dovedeşte de la meci la meci că este un antrenor bun şi curajos. Tribunele au explodat, iar gazdele s-au dezlănţuit. Florin Costea a încercat să imite execuţia fratelui lui, dar Beto a fost la post, de această dată. Pentru a da siguranţă echipei şi pentru a nu fi iarăşi surprinsă pe contraatac, la Steaua a intrat Bicfalvi, în locul Nikolic, sistemul modificându-se într-un 4-3-3. Kapetanos a ieşit, lăsându-i loc lui Weldon, când mai erau 10 minute până la final. Mureşan a fost eliminat, pentru al doilea galben, iar spiritele s-au încins. Weldon a luat şi el roşu direct, în urma injuriilor aduse lui Balaj, iar meciul devenea şi mai interesant (85'). Sougou a fost înlocuit de Maftei, pentru a-şi ajuta echipa să nu primească gol, sistemul CFR-ului schimbându-se într-un 4-4-0. Rusescu a trimis periculos din lovitură liberă, apoi Iliev a trecut pe lângă gol, în urma unui corner, într-un meci cu final nebun. CFR s-a pus pe două linii în faţa porţii, iar Steaua a atacat cu toată echipa, dar nu a avut limpezimea necesară să-şi aconteze victoria, iar meciul se termină 1-1.

CFR scoate un punct pe terenul Stelei şi rămâne în lupta pentru titlu. Roş-albaştrii au fost mai buni, dar n-au reuşit să marcheze, chiar dacă au avut o sumedenie de ocazii. Poate şi lipsa norocului a făcut ca trupa lui Ilie Stan să nu câştige, dar fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii, iar acest insucces o îndepărtează foarte mult de titlu.

Tănase a fost lovit dur de Mureşan, care trebuie eliminat mult mai devreme. Steaua arată din ce în ce mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu