Meniu

sâmbătă, 31 decembrie 2011

Arsenal-QPR 1-0

Ultima zi a anului a adus faţă în faţă două echipe cu aspiraţii diferite. Arsenal căuta să ajungă în big four, pe când QPR continua lupta pentru evitarea retrogradării. Wenger a început într-o formaţie 4-2-3-1, cu Szczesny- Djourou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen- Song, Arteta- Walcott, Ramsey, Arshavin- van Persie. Neil Warnock a folosit acelaşi sistem, titularii fiind Cerny- Young, Connolly, Gabbidon, Traore- Faurlin, Barton- Mackie, Taarabt, Wright-Phillips- Bothroyd.

Henry revine la Arsenal după un periplu în Spania şi SUA
Desfăşurarea meciului
Arsenal a început în atac, cu un joc poziţional, dar a dat de o defensivă foarte compactă şi numeroasă. Cu jucători de contraatac, printre care îl numărăm pe Wright-Phillips, QPR a abordat partida defensiv, sperând să surrpindă pe contre. Van Persie şi Walcott s-au aflat în faţa celor mai mari ocazii ale echipei lor, dar nu au reuşit să deschidă scorul. Tunarii au părut că le lipseşte acea viteză în plus, prin care să-şi surpindă oponenţii. Până la pauză doar fundaşii lateralii ai gazdelor s-au remarcat, negativ, prin avertismentele primite.

După pauză, Arsenal a continuat forcingul. Vermaelen s-a accidentat şi a fost înclocuit de Coquelin. Apoi Walcott a scăpat singur cu portarul, dar a ratat halucinant, la o fază care anunţa totuşi golul, pe care l-a reuşit acelaşi van Persie, care era la un singur gol de a-i egala recordul lui Alan Shearer, 36 de goluri în campionat într-un an calendaristic. Aşadar, deschiderea scorului a venit în minutul 60, la un assist a lui Arshavin, mână moartă în ultima vreme. Taraabt a replicat cu o fază frumoasă şi un şut periculos la colţul lung, respins in extremis de Szczesny. A urmat încă o schimbare, Rosicky în locul lui Arshavin, când mai erau douăzeci de minute până la final. Oaspeţii nu s-au resemnat şi au continuat să preseze, lasând spaţii în apărare.Wenger a depistat acest lucru şi l-a introdus pe Gervinho în locul lui Walcott, pentru a revigora atacul. Ivorianul s-a remarcat rapid, însă negativ, întâi atunci când a ales să şutez, a făcut-o defectuos, în loc să paseze, dintr-o poziţie foarte bună, cam la 16 metri de poartă, apoi când a primit o pasă de la van Persie, în careul mic şi a şutat pe lângă poartă, fiind incomodat de adversar. Finalul a fost fantastic. Arsenal a trecut de câteva ori pe lângă dublarea avantajului, iar QPR a forţat până în ultimul minut. În căutarea egalării, elevii lui Neil Warnock nu au mai pus accent pe apărare, meciul fiind extrem de deschis, dar nu s-a mai marcat, iar Arsenal urcă pe locul 4 în clasament, încheie anul bine, mai ales dacă vedem cum a început acest sezon pentru londonezi, cu înfrângeri pe linie şi un joc de la care fanii nu puteau spera nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu