Meniu

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Universitatea Cluj-Vaslui 0-1

În ultima etapă a turului, Universitatea Cluj a primit vizita celor de la FC Vaslui. Ionuţ Badea a abordat partida cu un sistem 4-3-3, cu Matache- Unguruşan, Szukala, Pele, Grecu- Păcurar, L. Marinescu, Boştină- Tony, Niculescu, Ad. Cristea. Viorel Hizo a folosit o aşezare 4-2-3-1, cu Cerniauskas- Milanov, Balaur, Farkas, Milisavljevici- Gladstone, Pavlovici- Adailton, Wesley, Sînmărtean- Temwanjera.

Desfăşurarea meciului

Cei doi antrenori au avut abordări diferite, acest lucru şi datorită tipurilor de jucători pe care îi au în lot. Clujenii au prestat un joc cu multe pase scurte, zona predominantă de acţiune fiind pe benzi, pe când Vasluienii au abordat meciul cu un joc pe contraatac, predominant în zonă centrală. 

Universitatea a dominat mijlocul terenului, dar nu a concretizat posesia mai bună. Niculescu a avut două lovituri libere, dintre care una a însemnat prima ocazie mai importantă de gol a lui, dar nu a reuşit să înscrie. Tony a fost prezent şi a şutat periculos, în două rânduri, dar nici nigerianul nu a schimbat scorul de pe tabelă. Apoi Farkas şi-a trecut în cont o mare ratate, în urma unui corner. Până la pauză nu s-a marcat şi, pe lângă un număr considerabil de cartonaşe galbene, nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Cele două echipe nu şi-au asumat prea multe riscuri şi se părea că cine marchează prima va câştiga, dacă nu cumva urma să fie o partidă fără gol.

Mitanul secund a continuat în acest registru tehnico-tactic, cu Universitatea la cârma jocului, dar deloc periculoasă. Atacanţii au părut ieşiţi din joc, fără vlagă şi fără idei. Niculescu a fost schimbat de Machado, dar nici brazilianul nu s-a evidenţiat, fiind lent şi fără vână. Vasluiul a ieşit la joc, prin cei patru din faţă, care au combinat frumos şi şi-au creat câteva faze de poartă, blocate in extremis de apărarea adversă. Hizo a mutat interesant, Petar Jovanovic în locul lui Wesley, şi a schimbat sistemul într-un 4-5-1, fără conducător de joc, aglomerând mijlocul terenului. Tony şi Păcurar au fost scoşi, în locul lor intrând Cojocnean şi Menassel. Francezul a intrat bine în joc, având un rol mai ofensiv decât deobicei, dar nu a fost susţinut de colegii lui, care au părut demotivaţi, chiar dacă au atacat. Meciul părea că merge către o remiză albă, dar calitatea lui Adailton a ieşit în evidenţă, la un contraatac. În urma unei mingi pierdute de Cristea, brazilianul a sprintat către poarta lui Matache, ajuns în careu a făcut un un-doi cu Temwanjera, apoi a trimis în plasă, cu o lovitură de cap foarte bine plasată (85'). Universitatea a părut năucită şi nu a avut forţă nici să mai atace, iar meciul s-a terminat 0-1.


Rezultatul este echitabil, dat fiind faptul că Vaslui a ştiut să joace la rezultat, fiind mult mai motivată decât Unviersitatea, care este într-o scădere vizibilă. Clujul are mingea, dar nu ştie ce să facă cu aceasta, iar faptul că extremele nu intră în centru scade mult din potenţialul ofensiv al echipei, care nu reuşeşte să marcheze, chiar dacă are, teoretic, jucători de execuţie, unul dintre ei fiind Cristea.

Ionuţ Badea pare depăşit de situaţie şi a pierdut clar dulelul cu mai experimentatul Viorel Hizo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu