Meniu

miercuri, 14 decembrie 2011

Steaua-AEK Larnaca 3-1

Ultimul meci din grupa J din Europa League s-a disputat între Steaua şi ciprioţii de la AEK Larnaca. Ilie Stan, în continuare cu o serie de indisponibili, a început cu Tătăruşanu- Emeghara, Iliev, Geraldo, Latovlevici- Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase- Rusescu, Nikolici, într-un sistem 4-4-2. Omologul lui de pe banca oaspeţilor a ales formula 4-3-3, cu Negri- Hofland, Murillo, De Cler, Van Dijk- Linssen, Gonzalo Garcia, Gomez- Demetriou, Priso, Pintado.

Coregrafia a fost la înălţime.
 
Desfăşurarea meciului 


Steaua s-a aruncat din primul minut în atac, fiind împinsă de publicul minunat, care a cântat şi a organizat o coregrafie foarte frumoasă. Nikolici a părut în formă şi a fost prezent mai mereu în combinaţii, la fel şi Tănase, care a intrat mai des în centru, iar steliştii dădeau semne pozitive, semne că pot câştiga.Ciprioţii şi-au revenit şi au împins jocul spre mijlocul terenului, având chiar o ocazie bună de gol, ca apoi Tănase să expedieze un şut periculos (15'), iar meciul avea ritm. Steaua a continuat în atac, a pasat în viteză, dar mai mult la mijlocul terenului, fazele ofensive fiind desfăşurate preponderent pe benzi, întrucât AEK a avut densitate în centrul apărării, acolo unde s-a apărat agresiv. 


Partea a doua a început cu şarje ofensive ale steliştilor, care au obţinut un penalty, prin Nikolic, pe care Rusescu l-a transformat în gol (54'). Acelaşi muntenegrean a trecut pe lângă dublarea avantajului, el fiind unul dintre pionii principali ai echipei, cel puţin în acest meci, crucial. Apoi, însă, cum facem deobicei, ne-am relaxat, iar Pintado a egalat, cu o lovitură de cap bine plasată (61'). Urmau 30 de minute de luptă, în care, ca să se califice în primăvara europeană, roş-albaştrii erau nevoiţi să marcheze cel puţin încă o dată. Tatu a intrat în locul lui Prepeliţă, iar Ilie Stan ordona asaltul final la poarta lui Negri. Acesta a început cu offiside-ul Rusescu şi a continuat cu acţiunea lui Tănase. Decarul a avut o execuţie de fineţe, şut cu om pe el, la colţul lung, dar a fost blocat de portar, această fază anunţând golul lui Nikolic, după cornerului ce a urmat (70'). Bicfalvi i-a luat locul lui Rusescu, pentru a da siguranţă defensivei, când mai erau zece minute până la final. A urmat un joc pe contre, AEK a părut că va marca, dar Nikolic a pus capăt partidei, cu o finalizare de atacant pur sânge, la o fază şcoală de contraatac, în trei oameni, cu 2 pase şi un şut.


Un meci mare făcut de Steaua, care a crezut în şansa ei, chiar şi atunci când a fost egalată. Nikolic este de departe omul meciului, iar Stan a fost insipart că nu l-a schimbat la pauză, în ciuda unei prime părţi modeste. Spiritul roş-albastru poate reînvia cu acesastă partidă, dacă ţinem cont şi de faptul că Ilie Stan a reuşit să aducă echepei sale o idee de joc, care lipsise de câteva sezoane încoace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu