Meniu

duminică, 18 decembrie 2011

Santos-Barcelona 0-4

Finala Campionatului Mondial al Cluburilor s-a desfăşurat pe Nissan Stadium, Yokohama, între Santos şi Barcelona, un duel extrem de interesant. Brazilienii au abordat partida în sistemul 5-3-2, cu Barbosa- Edu Dracena, Leo, Durval, Bruno Rodrigo, Danilo- Arouca, Henrique, Ganso- Borges, Neymar. Catalanii au jucat într-o formulă rar văzută, respectiv 3-4-1-2, cu Valdes- Puyol, Pique, Abidal- Xavi, Busquets, Iniesta, Dani Alves, Messi, Fabregas, Thiago. Mutarea continuă a jucătorilor în teren face aproape imposibilă o poziţionare a jucătorilor pe posturi, întrucât şi-au schimbat locurile încontinuu.


Duelul Neymar-Messi a fost net câştigat de argentinian, care a şi marcat de două ori.

Desfăşurarea meciului

Barcelona a început în atac, cu presiunea-i tipică, iar Santos a fost nevoită să se apere cu toţi oamenii, chiar  şi Neymar coborând în jumătatea de teren a echipei sale, care a stat în defensivă pe doua-trei linii. La o fază caracteristică, Barcelona a marcat, după o serie interminabilă de pase şi o finalizare excelentă a lui Messi, după assistul lui Xavi, care a controlat balonul cum rar se vede (17'). După nici zece minute, Xavi a marcat şi se anunţa un recital dat de formaţia lui Pep Guardiola. Santos pur şi simplu a fost paralizată şi nu a avut ce să facă; cu două-trei individualităţi nu ai cum să emiţi pretenţii contra poate celei mai bune echipe din toate timpurile. După jumătate de oră Mauricy Ramalho a mutat ofensiv, Elano în  locul lui Danilo, nemaiavând nimic de pierdut, iar sistemul a devenit 4-4-2. Până spre pauză niciuna dintre echipe nu a mai forţat, spaniolii fiind mulţumiţi cu rezultatul, pe când brazilienii fiind incapabili să urce în atac. Totuşi, la o rupere de ritm, Fabregas a dus scorul la 3-0, după pasa lui Dani Alves (45'). 

Partea a doua a fost un pic mai echilibrată, pentru că Barcelona nu a mai avut de ce să atace ca în startul meciului, iar Santos a avut câteva ocazii bune, prin Borges şi Neymar, doi jucători extrem de promiţători. De cealaltă parte, trupa blaugrana a ratat prin Messi şi Dani Alves, iar meciul se îndrepta spre o victorie clară a spaniolilor, care au pasat la fel, aşteptând finalul.Golul patru a venit aproape involuntar şi a fost marcat de Messi, la o recuperare a lui Dani Alves şi încă  un assist al brazilianului. 

Un meci fără istoric, o victorie clară a Barcelonei, care arată încă o dată că, la ora actuală, nu poate fi contracarată, indiferent de adversar şi de tactica lui. Jucând defensiv, se urcă peste tine până cedezi, iar dacă mizezi pe un joc ofensiv, prinde descoperit şi nu te iartă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu