Meniu

duminică, 11 decembrie 2011

Real Madrid-Barcelona 1-3

Etapa a 16-a din Primera Division a adus El Clasico, un meci mult aşteptat în toată lumea. Mourinho a folosit clasicul 4-2-3-1, cu Casillas- Coentrao, Pepe, Ramos, Marcelo- Diarra, Alonso- Ronaldo, Ozil, Di Maria- Benzema. Pep Guardiola a folosit un extrem de versatil 4-3-2-1, cu Valdes- Alves, Pique, Puyol, Abidal- Busquets, Xavi, Fabregas- Iniesta, Messi- Alexis.



Desfăşurarea meciului
 
Realul a început fulminant şi a marcat, în secunda 22, prin Benzema, la o mare eroare în defensiva adversă, care nu a putut respinge şutul lui Ozil. Trupa lui Mourinho a continuat să atace şi a pus-o în mare dificultate pe Barcelona. Echipa blaugrana a părut copleşită de elanul adversarilor, lucru care a făcut-o să joace nervos. Gazdele au părut stăpâni pe situaţie, cu un joc complet, bun atât în apărare, cât şi în atac, dar Barcelona a reuşit să se redreseze, prin faptul că a schimbat sitemul în 3-4-3, Dani Alves fiind urcat la mijloc. Astfel, au egalizat partida şi au egalat, la singura fază de atac cu adevărat construită. Alexis Sanchez a primit o pasă filtrantă, printre fundaşi, şi a scăpat singur cu Casillas, pe care l-a executat cu mult sânge rece, cu un şut la colţul lung, plasat perfect, lângă bară (30'). Galacticii au repus stăpânire pe joc, printr-un pressing avansat, care i-a sufocat pe extratereştri, dar nu au concretizat acest plus, iar la cabine s-a intrat la egalitate.

Realul s-a aruncat în atac ÅŸi în repriza a doua. Ronaldo a avut două lovituri libere din poziÅ£ii extrem de bune, dar le-a executat modest ÅŸi demonstra încă o dată că are trac în meciuri cu încărcătură foarte mare. Barcelona a continuat jocul de pase ÅŸi a marcat, cu noroc, prin Xavi, în urma unei devieri a lui Marcelo(53'). Mourinho a făcut prima schimbare în minutul 58, când l-a introdus pe Kaka în locul lui Ozil, neamÅ£ul fiind într-o formă slabă în această seară. Real a continuat să atace, chiar a trecut pe lângă gol, la o mare ratare a lui CR7, dar Barcelona a marcat, pe contraatac, prin Fabregas (65'), iar meciul părea jucat. Higuain a intrat în locul lui Di Maria, în încercarea de a mai scoate ceva din acest meci, dar Barcelona a pus stăpânire pe joc ÅŸi nu a lăsat nimic la voia întâmplării. Keita l-a înlocuit pe Fabregas, pentru a asigura defensiva echipei sale, iar meciul s-a îndreptat sigur către victoria oaspeÅ£ilor. 

Barcelona câştigă meritat, datorită faptului că a dominat tactic partida, chiar dacă la început a fost surprinsă, şi datorită golului primit foarte repede. Realul mai are de muncit pentru a ajunge la nivelul rivalilor lor, mai ales în zona mediană, acolo unde nu reuşeşte să fie precisă şi face mute greşeli. Duelul Messi-Ronaldo este încă o dată câştigat de argentinian, care a făcut un meci bun, pe lângă portughez, care nu rezistă presiunii, poate şi pentru că toate privirile sunt aţintite asupra lui. Guardiola câştigă încă o dată confruntarea cu Moutinho, de data aceasta cu şansă, dar, cum am mai spus şi în alte dăţi, fotbalul se joacă pe goluri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu