Meniu

duminică, 18 decembrie 2011

Universitatea Cluj-Mioveni 2-2

Ultima etapă a anului a adus un duel inegal, la prima vedere, între Universitatea Cluj şi Mioveni, lanterna roşie. Ionuţ Badea a început cu un 4-4-2, cu Matache- Achim, Abrudan, Pele, Grecu- Cristea, Marinescu, Boştină, Bazzi- Machado, Niculescu. Marian Pană a folosit acelaşi sistem, cu Popescu- Voicu, Olteanu, Săndulescu, Baicu- Enache, Gheorghe, Naidin, Mandea- Ayza, Cl. Ionescu.


Eliminarea lui Pele a cântărit mult în economia partidei.


Meciul se anunţa unul uşor pentru gazde, dar nebunia a început în minutul 37. Până atunci, elevii lui Badea au dominat partida, dar nu şi-au creat ocazii, jucând apatic, dar grava greşeală a lui Pele, care a luat roşu direct, a dat planurile studenţilor peste cap. Şi ca meniul să fie complet, lovitura liberă premergătoare a adus deschiderea scorului. Ilie Baicu a centrat, Matache a ieşit greşit pe centrare, iar Ayza s-a trezit singur cu mingea la un metru de linia porţii, de unde a îndeplinit o simplă formalitate. Badea a schimbat defensiv şi arată încă o dată că este un arbitru fricos. Menassel i-a luat locul lui Machado, sistemul schimbându-se în 4-4-1, cu Bazzi trecut fundaş central. La nici cinci minute, Adrian Cristea s-a accidentat şi a fost schimbat în huiduielile galeriei, cu Grozav, formula modificându-se încă o dată, în 4-3-2. Pînă la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, iar trupa gazdă a ieşit de pe teren huiduiţi de un stadion întreg.

Badea şi-a băgat în şedinţă elevii, iar după pauză au jucat mai motivaţi, dar cu aceeaşi construcţie lentă desfăşurată la mijlocul terenului. La Mioveni, Madea a fost înlocuit de Coşereanu, pentru a betona defensiva. Clujenii au atacat în continuare şi au reuşit egalarea, la o fază asemăntoare reuşitei oaspeţilor (54'), dar nu s-au bucurat decât două minute, Olteanu aducându-şi încă o dată trupa în avantaj (56'). Dacă în prima parte arbitrul a dat un singur cartonaş, ce-i drept, roşu, mitanul secund a fost plin de avertismente, întrucât spiritele s-au încins. Gazdele au mai primit trei cartonaşe galbene, iar oaspeţii opt, dintre care două s-au transformat în eliminări. La prima eliminare, după un fault în careu a lui Săndulescu, Universitatea a obţinut penalty, pe care Niculescu l-a transformat (70'). Astfel, meciul se egaliza atât pe tabelă, cât şi în teren. Cojocnean a intrat în locul lui Achim, pentru a-şi ajuta echipa să ia toate punctele, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Până la final nu prea s-a mai jucat fotbal, ci au fost doar trageri de timp şi avertismente, Voicu fiind eliminat (82').

Un meci urât, prin care Universitatea continuă pasa proastă începută în urmă şase etape, când s-a desfăşurat derby-ul Clujului. Mioveni ia un punct după şase înfrângeri consecutive şi, prin jocul arătat, confirmă poziţia din clasament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu