Meniu

luni, 2 ianuarie 2012

Fulham-Arsenal 2-1

Unul dintre cele mai echilibrate dueluri ale etapei a 20-a din Premier League se anunţa meciul Fulham-Arsenal. Concitadinele au încheiat la egalitate în tur (1-1), Fulham dând o replică foarte bună, într-un joc în care s-a închis foarte bine şi a mizat pe contre. Martin Jol a început această partidă cu Stockdale- Kelly, Hangeland, Senderos, A. Riise- Ruiz, Sidwell, Dembele, Murphy, Dempsey- Zamora, într-un sistem 4-2-3-1. Arsene Wenger a ales aceeaşi formulă, 4-2-3-1, cu Szczesny- Djourou, Mertesacker, Koscielny, Coquelin- Arteta, Song- Walcott, Ramsey, Gervinho- Van Persie.

Wenger este blocat încă o dată de Fulham, o echipă oscilantă, dar foarte valoroasă.

Desfăşurarea meciului

Arsenal a început în forţă, dar imediat a cedat, pe fondul unui start bun avut de Fulham, care a jucat agresiv şi a dominat mijlocul terenului, prin Sidwell şi Murphy, ajutaţi excelent de cei trei din faţa lor, care au coborât mult şi, astfel, au creat densitate. Tunarii au reînceput însă să impună ritmul şi s-au urcat peste adversar, care a fost nevoit să se mulţumească cu un joc exclusiv de contraatac. Gervinho a simulat în careu (13'), dar nu a fost penalizat cu avertisment, apoi ritmul a scăzut. Era liniştea dinaintea furtunii, întrucât Koscielny a marcat, la o centrare a lui Ramsey (21'). Meciul s-a deschis, iar ocaziile au apărut la ambele porţi. Întâi Ramsey, blocat in extremis de Stockdale, apoi Ruiz, care a driblat şi a şutat puţin pe lângă, la o fază la care a arătat reale calităţi. Cele două echipe au devenit lungi şi au atacat ineficient, mizând pe faze fixe şi, în special, pe rezolvări individuale, care nu au venit, astfel că la pauză oaspeţii aveau avantaj minim şi se anunţa o parte secundă interesantă.

Fulham a dominat copios repriza a doua. Sidwell, Senders şi Dempsey, au trecut toţi pe lângă gol, dar au ratat de puţin, milimetric se poate spune. Aceste şarje ofensive ale gazdelor au venit şi pe fondul jocului slab făcut de atacanţii lui Arsenal. Walcott a fost extrem de slab, atât în atac, cât şi în apărare, iar Wenger l-a schimbat cu Rosicky (65'). Jol a mutat şi el, ofensiv, simţind momentul bun, scoţăndu-l pe Murphy şi introducându-l pe Kerim Frei, un mijlocaş lateral foarte tânăr şi foarte promiţător. Cu această mutare sistemul s-a schimbat în 4-1-4-1. Arsene Wenger a replicat şi l-a băgat pe Benayoun în locul lui Gervinho. Vedem că managerul francez a scos două extreme de viteză şi a introdus doi mijlocaşi mai tehnici, dar mai lenţi şi care referă să joace mai mult în centru, acest lucru pentru a strânge în centru şi a lăsa benzile terenului, de acolo fiind mai greu să se creeze faze periculoase. Cu toate acestea, Ruiz a avut o mare ocazie şi doar reflexul lui Szczesny a făcut ca scorul să rămână acelaşi (75'), iar trei minute mai târziu Djourou a fost eliminat, pentru al doilea cartonaş galben, la un fault din poziţie de ultim apărător. A urmat un final de meci infernal, în care Fulham s-a aruncat în atac, purtată pe braţe de suporteri, care pur şi simplu au fost treziţi la viaţă de cele întâmplate. Squillaci l-a înlocuit pe Ramsey, pentru ca tunarii să continue cu patru jucători pe linia de fund, iar van Persie a coborât şi mai mult, pe post de mijlocaş ofensiv. Practic, Arsenal a rămas fără vârf împins, lucru care a permis lui Fulham să urce cu fundaşii la mijlocul terenului, ceea ce a dus la egalarea lui Sidwell, survenită în urma unui corner (85'). Ultima fază a coincis cu golul victoriei pentru Fulham, la încă o greşeală marca Squillaci, care i-a aşezat balonul lui Zamora, atacantul marcând simplu, din careul mic.

Un meci cu două reprize diferite, prima cu Arsenal la cârmă, a doua cu Fulham, pe fondul retragerii surprinzătoare a tunarilor, care au crezut că pot menţine scorul de 1-0 doar apărându-se. Ratarea ocaziilor din prima parte i-a costat scump pe elevii lui Arsene Wenger, care, odată cu revenirea lui Squillaci, revin la vechile metehne, de a pierde puncte pe final. Fulham arată spirit de sacrificiu şi este surprinătoare poziţia atât de joasă din clasament, pentru că nu duce lipsă de suport şi, mai ales, de jucători de superclasă, printre care se numără Ruiz, Dempsey, Dembele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu