Meniu

marți, 24 ianuarie 2012

Juventus-Roma 3-0



Un gol fabulos marcă înregistrată a la Del Piero



Sferturile de finală ale cupei Italiei a adus un duel foarte echilibrat și interesant, între Juventus și Roma. Antonio Conte a început cu Storari- Bonucci, Barzagli, Chiellini- Lichtsteiner, Estigarribia, Marrone, Pirlo, Giaccherini- Del Piero, Borriello, într-un inovativ sistem 3-5-2, pe când Luis Enrique i-a trimis pe Stekelenburg- Taddei, Heinze, Kjaer, Jose Angel- Pjanic, Gago, Simplicio- Lamela, Totti, Bojan, într-un 4-3-3.

Desfășurarea meciului

Juventus a început în forță, ca dovadă pressingul celor doi atacanți încă de la prima fază. Boriello a șutat periculos, dar mingea a fost deviată, iar intențiile gazdelor erau clare. Urmăreau să joace pe cartea atacului și să nu lase nimic la voia întâmplării. Minutul 6 a adus o deschidere rapidă a scorului, Barzagli pasând decisiv către Giaccherini, care a scăpat singur cu Stekelenburg și l-a învins, cu un șut plasat la colțul lung. Estigarribia a primit galben după ce a șutat spre poartă fiind prins în afara jocului, dar acest lucru arăta dorința elevilor lui Antonio Conte, care sezonul trecut au fost eliminați din cupă de Roma și tot în această fază a competiției. A urmat un joc de posesie al oaspeților, dar predominant în jumătatea lor, torinezii preferând să stea în expectativă. Apoi a venit minutul 30, în care Del Piero a pasat în atac, ân fața careului, mingea i-a revenit, și a plasat-o în vinclu, un gol specific lui, o execuție a la Del Piero. După nici trei minute, Totti a avut ocazia de a-și readuce echipa în meci, întrucât a avut o lovitură liberă din aceeași poziție din care decarul celeilalte echipe a marcat, dar căpitanul Romei a șutat slab, în zid, iar scorul rămânea 2-0 pentru bătrâna doamnă. Încă o dată Roma a reînceput atacurile poziționale, dar nu a putut ajunge în poziții de finalizare, așa că a încercat șuturi de la distanță. Gago și Pjanic au fost aproape de gol, cu o execuție bună de fiecare, dar parate de Storari, apoi Estigarribia a ratat o mare ocazie, iar bianconeri intrau la pauză cu un avantaj liniștitor, în urma unei prestații complete.

Repriza a doua a început cu Roma în ofensivă, trupa lui Luis Enrique atacând cu toate liniile, inclusiv cu fundașii centrali. Taddei a trimis un trasor, cu greu parat pe Storari, apoi Totti a tras în blocaj, dar Juventus a rezistat. Bojan a fost apoi înlocuit de Borini, spaniolul fiind mână moartă pentru formația sa, aratând încă o dată că nu se pliază fotbalului italian, mult mai tacticizat decât cel de unde vine. Anotnio Conte a replicat și a schimbat tot în atac și tot post pe post, Matri în locul lui Boriello. Nu s-a mai jucat nimic, ritmul fiind mult mai scăzut, iar romanii au devenit frustrați de incapaciatatea lor de a răspunde prin joc, așa că au recurs la faulturi dure, în urma unuia Lamela fiind eliminat direct (70'). Au mai fost şi alte schimbări, Greco şi Perrotta în locurile lui Totti şi Simplicio, respectiv Quagliarella în locul lui Del Piero, ca apoi noul intrat atacant juventin a avut şi o mare ocazie, dar a ratat singur cu Stekelenburg, trimiţând în bară (78'). Ultimul sfert de oră s-a jucat la trecerea timpului, ambele echipe fiind conştiente de calificată, iar ca meniul să fie complet, Kjaer şi-a marcat un autogol (91').

Juventus se califică mai departe, în semifinale, acolo unde va da piept cu Lazio sau Milan. Roma pierde un meci în care a jucat prea deschis, în faţa unei echipe precum Juventus, care a ştiut profita de spaţiile din apărarea adversă. În plus, formula cu trei fundaşi centrali gândită de Antonio Conte a creat densitate, ceea ce a pus-o în dificultate pe Roma, pentru că nu a avut spaţii să combine în atac, aşa cum obişnuieşte în meciurile cu echipe mai puţin organizate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu