Meniu

duminică, 8 ianuarie 2012

Lecce-Juventus 0-1

Prima etapă a noului an din Serie A a adus un duel la prima vedere dezechilibrat, între Lecce şi Juventus. Serse Cosmi a început cu un ciudat 3-5-2, titularii fiind Benassi- Oddo, Tomovic, Esposito- Cuadrado, Strasser, Giacomazzi, Mesbah, Obodo- Muriel, Di Michele. Antonio Conte a uzat de acelaşi 4-3-3, cu Buffon- Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini- Vidal, Pirlo, Marchisio- Pepe, Quagliarella, Vucinic.

Matri a marcat un gol foarte important, care ţine Juventus la egalitate cu Milan.

Desfăşurarea meciului

Începutul de meci a aparţinut juventinilor, care au fost echipa mai prezentă în atac, dar fără să-şi creeze vreo mare ocazie. Lecce s-a evidenţiat doar prin accidentarea lui accidentarea lui Strasser, care a fost înlocuit de Olivera, fostul jucător al bianconerilor (5'). Meciul a continuat să fie lipsit de ocazii, apoi Quagliarella s-a lovit la faţă şi a fost schimbat de Matri (22'), în ceea ce părea să fie un thriller, cu multe accidentări şi puţină calitate tehnico-tactică. Atacantul deabia intrat s-a remarcat în minutul 25, cînd a ratat singur cu portarul, ca două minute mai târziu să nu mai rateze. Vucinic a şutat, Benassi a respins în faţă, iar Matri a îndeplinit o simplă formalitate, lovind mingea cu capul din careul mic. După ce a deschis scorul Juventus s-a retras extrem de mult, chiar au fost faze în careu Buffon a tras de timp, iar Lecce a urcat în atac cu toată echipa. Finalul reprizei a fost incendiar, Lecce încercând cu disperare să egaleze, iar Juventus apărându-se pe 2-3 linii. Elevii lui Antonio Conte au fost dominaţi cum nu s-a mai întâmpat în acest sezon şi se anunţa o a doua parte foarte interesantă. Rămânea de văzut dacă Buffon şi compania aveau să reziste la forcingul gazdelor sau dacă, dimpotrivă, aveau să revină la dominarea din startul meciului. 

Mitanul secund a început în forţă pentru Juventus. Marchisio a avut o incursiune în banda stângă, a ajuns în careul mic şi a centrat, dar a făcut-o defectuos. A urmat un joc încrâncenat, cu multe faulturi şi o echipa a lui Lecce care chiar a jucat fotbal, a fost incisivă, a atacat, a presat. Minutul 57 a adus o mare triplă ocazie, în care Di Michele şi Obodo, de două ori, au ratat pe rând. Juventus a încercat să calmeze, printr-un joc lent de pase, dar nu a părut să aibă calitatea necesară să ţină de minge pe cât a dorit. Pasquato a intrat în locul lui Di Michele (74'), o schimbare cel puţin la prima vedere, cu caracter defensiv. Serse Cosmi probabil că a mai introdus un mijlocaş pentru a domina numeric mijlocul terenului. Puţine s-au mai întâmplat în această parte secundă. Un şut periculos a lui Vucinic, o serie de incursiuni timide ale atacanţilor lui Lecce şi o schimbare, Corvia-Obodo, prin care Serse Cosmi miza totul de atac (82'). Urmau 10 minute de foc, începute cu o ocazie monumentală a lui Pasquato, care a şutat defectuos, dintr-o poziţie ideală. De Ceglie i-a luat locul lui Pepe, iar torinezii terminau meciul într-un sistem ultra defensiv, respectiv 5-4-1. Surprinzător, însă, oaspeţii şi-au creat ocazii, dar nu au ştiut ce să facă cu ele. Finalul a fost pe contre, dar nu s-a mai marcat.

Juventus câştigă un meci extrem de dificil, pe care şi l-a făcut singură aşa, din cauza faptului că a avut o prestaţie modestă. Lecce merita mai mult, dar nu a avut precizie la finalizare, un deficit pe care l-a avut pe tot parcursul turului şi care a făcut-ă să fie lanterna roşie a Il Calcio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu