Meniu

joi, 19 ianuarie 2012

Real Madrid-Barcelona 1-2

Primul El Clasico din 2012 s-a desfășurat în turul sferturilor de finală a Cupei Spaniei. Mourinho a surprins cu unii din titulari, mai ales cu Altintop. Într-un sistem 4-3-3, Special One  a jucat cu Casillas- Altintop, Ramos, Carvalho, Coentrao- Lass, Xabi, Pepe- Ronaldo, Higuain, Benzema. Pep Guardiola a ales și el interesant, mai ales dacă ne uităm între buturi, și i-a trimis pe Pinto- Alves, Puyol, Pique, Abidal- Busquets Xavi, Iniesta Cesc, Messi, Alexis Sanchez, într-un 4-5-1 extrem de mobil, singurul care este cât de cât punct fiind se numește Sanchez. 

Puyol a sunat revenirea pentru echipa sa, pe un fond în care oricum domina în teren.


Desfășurarea meciului

După cum era de așteptat, Real Madrid a mizat de 7 jucători defensivi și trei ofensivi, deci pe un joc cu mingi lungi, direct pe vârfuri, faza de construcție fiind sărită din schemă. Barcelona a uzat de jocul obișnuit de pase interminabile. Cele două echipe nu s-au aruncat în atac, ci au stat în expectativă, pentru a nu se descoperi în apărare. Real Madrid a punctat prin Ronaldo (11), care a primit o pasă bună, a sprintat, a intrat în careu și l-a învins pe Pinto, cu un șut pe mijlocul porții, nu tocmai unul dintre cele mai bune ale sale, dar de ajuns încât să între în plasă. Apoi meciul s-a încins, Alexis Sanchez a lovit bara, în urma unei lovituri de cap, ca pe urmă Pepe și Pique să fie avertizați cu galben, în urma unor faulturi dure. Ritmul a continuat să fie foarte bun, cu Realul care a stat în permanență la cutie și a ales aceste mingi lungi pe cei trei din față. Până la pauză, oaspeții nu și-au trecut în cont multe ocazii, fiind incapabili să desfacă apărarea adversă. Messi și Iniesta au fost aproape de gol, dar Casillas a fost la post. Repriza s-a terminat 1-0 pentru gazde, care au cedat mijlocul terenului, jucând extrem de pragmatic. 

Partea a doua a început fuliminant, iar Barcelona a egalat, și nu dintr-o fază elaborată îndelung, ci în urma unui corner. Puyol s-a găsit singur cu mingea și lovitura lui de cap nu l-a iertat pe Casillas. Mai mult, extratereștrii au trecut pe lângă preluarea avantajului, Iniesta lovind bara. A urmat aceeași dominare blaugrana, iar Mourinho a încercat să schimbe acest lucru prin schimbările lui Higuain și Diarra, care le-au lăsat locul lui Callejon și Ozil. Totuși, Abidal a fost cel care a înscris, doar al doilea gol al carierei, după o pasă fenomenală a lui Messi. granero a intrat în locul lui Pepe (79), pentru măcar un egal. Pep Guardiola a schimbat și el, Adriano în locul lui Alexis Sanchez, în hai să spunem tentativa lui de a bloca atacurile adverse, dacă le putem numi așa, pentru că nu prea au fost. În continuare Barcelona a dominat meciul, iar în final au câștigat cu 2-1, destul pentru a se considera mai mult decât favoriți pentru calificare, Real Madrid fiind nevoită să câștige la două goluri pe Camp Nou, lucru imposibil. 

Un comentariu: