Meniu

duminică, 15 ianuarie 2012

Juventus-Cagliari 1-1

Etapa a 18-a din Serie A a adus duelul dintre Juventus şi Cagliari, un duel ce se anunţa foarte interesant, ambele formaţii având mijlocaşi de valoare. Antonio Conte a început în sistemul 4-3-3, cu Buffon- Lichtsteiner, De Ceglie, Barzagli, Bonucci- Pirlo, Vidal, Marchisio, Pepe, Vucinic, Matri. Davide Ballardini a folosit formula 4-3-1-2, pentru a aglomera mijlocul terenului. Titularii au fost Agazzi- Pisano, Agostini, Astonri, Canini- Ekdal, Dessena, Nainggolan- Cossu- Larrivey, Ibarbo.
 
După o primă parte bună, elevii lui Antonio Conte au oprit motoarele şi s-a văzut pe tabelă, cât şi în jocul prestat.
 

Desfăşurarea meciului

Juventus a început cu un joc de posesie, departe de poarta proprie, pe când Cagliari s-a mulţumit să se apere şi să lase maxim doi oameni în pressing. Fundaşii laterali ai gazdelor au urcat foarte mult, ceea ce a ajutat atacul şi a dus la primul gol. În minutul 7 Marchisio i-a pasat frumos în careu lui Licthsteiner, care l-a văzut perfect pe Vucinic. Muntenegreanul a primit singur cu poarta goală, portarul ieşind în întâmpinarea fundaşului dreapta juventin, şi a îndeplinit o simplă formalitate, introducând mingea în plasă. După cinci minute, Matri a făcut o fază solitară şi a şutat puţin pe lângă bară din poziţie centrală. Au urmat momente de presiune la poarta lui Buffon, care nu a fost foarte bine apărat de colegii lui din defensivă. Totuşi, nu s-a mai marcat până la pauză, iar Juventus intra la cabine cu un avantaj minim.

Cagliari a început mai bine partea a doua. Ibarbo a făcut o fază frumoasă, în care şi-a arătat capacitatea de penetrare a defensivelor adverse, apoi mingea a ajuns la Cossu, care nu a stat pe gânduri şi a şutat cu sete din 20 de metri, direct lângă bară, nelăsându-i lui Buffon nicio şansă. Scorul era 1-1, iar minutul 50. După egalare, cele două formaţii au părut că nu mai foţează, asta pentru mai bine de un sfert de oră. Conte a schimbat primul, (66') cu Del Piero în locul lui Pepe, care nu a avut o prestaţie convingătoare. Ballardini a replicat, cu Ariaudo în locul lui Larrivey, schimbare clar defensivă, ca apoi Krasic să-i ia locul lui Matri. Cagliari s-a apărat cu toată echipa, pe când torinezii au atacat în valuri, dar au fost blocaţi foarte bine. Del Piero a trecut pe lângă gol, dar Agazzi a respins in extremis, cu un reflex minunat. Boriello a fost aruncat în luptă în locul lui Vucinic, proaspăta achiziţie având 10 minute la dispoziţie să-şi apropie fanii care l-au contestat vehement. Nu a făcut-o, nici colegii lui nu au făcut-o, iar meciul s-a terminat la egalitate.

Încă o dată vedem că Juventus nu şi-a format un joc colectiv şi că mizează extrem de mult pe individualităţi. Elevii lui Antonio Conte mai au nevoie de timp pentru a se suda ca grup. Cagliari a meritat acest punct pentru că s-a bătut şi a jucat inteligent, perfect din punct de vedere tactic.

5 comentarii:

  1. Dar o analiza a meciului cu Swansea pe cand?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut! Participi la “Blogul de sport al anului 2011″ Voteaza aici http://www.microbisme.com/2012/01/cel-mai-bun-blog-de-sport-din-2011.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Bogdan, cu Swansea, din pacat nu am putut face analiza, intrucat am avut de filmat o tema pentru facultate. Dar promit ca revin cu o analiza a urmatorului meci a echipei Arsenal!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sal. Cautam adresa ta de mail, dar nu o gasesc afisata pe blog. Trimite-mi, te rog, tu un mail la bogdan.fechita around gsp.ro

    Ms.

    RăspundețiȘtergere