Meniu

marți, 3 ianuarie 2012

Manchester City-Liverpool 3-0

Primul derby al Europei din acest an s-a desfăşurat în etapa a 20-a din Premier League, echipele fiind Machester City şi Liverpool. Ambii antrenori au început cu un 4-2-3-1, menit să acopere bine mijlocul terenului. Roberto Mancini a început cu Hart- Richards, Kompany, Kolo Toure, Clichy- Barry, Milner- Aguero, Toure Yaya, Silva- Dzeko, iar Kenny Daglish cu Reina- Johnson, Agger, Skrtel, Jose Enrique- Henderson, Spearing- Adam, Kuyt, Downing- Carroll.


Ambele echipe şi-au vândut o parte din vedete, dar echipa care a cumpărat altele a câştigat.

Desfăşurarea meciului

Meciul a început prudent, în rândul celor două formaţii simţindu-se tensiunea; cei doi manageri erau conştienţi că un gol primit ar fi fost foarte greu de întors. Ocaziile au început totuşi să apară. Downing a ratat, sau mai degrabă Hart a salvat, la prima şansă de gol a serii, pe care mijlocaşul cormoran nu avea voie să nu o fructifice. Dzeko i-a călcat pe urme şi a fost blocat de Reina, dintr-un unghi mult mai închis, fază care anunţa reuşita lui Aguero (10'), la greşeala portarului spaniol, care nu este la prima gafă a carierei. Cetăţenii au preluat conducerea scorului, dar şi a jocului, iar Liverpool a fost nevoită să facă un joc predominant de contraatac, cu câteva excepţii, în care au construit, finalizând cu centrări pe Andy Carroll. Vedem două stiluri de joc diferite; gazdele pasează mult şi încearcă să temporizeze, iar oaspeţii joacă direct pe poartă, cu mingi lungi şi devieri, prin care reduc din dominarea albaştrilor. Încet Liverpool a şi revenit în meci şi au început să preseze, să caute egalarea, cu şuturi de la 25-30 de metri sau centrările pe atacant, dar Toure Yaya a dublat avantajul (33'), în urma unui corner, venit după un alt corner, la care Kompany a fost cât pe ce să marcheze, doar reflexul formidabil al lui Reina salvându-i pe cormorani. Aşadar, trecuse o jumătate de oră, iar partida părea să fie decisă în favoarea trupei lui Mancini. Ultimele minute au aparţinut lui Liverpool, care au fost blocaţi in extremis de Kompany, iar la pauză se intra cu scorul de 2-0.

Repriza a doua a început echilibrat, cu o uşoară dominare a lui Liverpool, care a încercat să reintre în meci. Ploaia abundentă a făcut terenul greu şi a dus la multe greşeli. Daglish a simţit că echipa sa stagnează şi a făcut o dublă schimbare, Bellamy şi Gerrard în locurile lui Kuyt şi Adam (57'). Aceştia au intrat mai bine în meci decât cei pe care i-au schimbat, dar City s-a apărat grupat şi nu a lăsat spaţii. Aguero a fost înlocuit cu Adam Johnson (72'), iar un minut mai târziu Barry a primit al doilea avertisment şi a fost trimis la cabine. Meciul părea iarăşi deschis, dar Toure Yaya a scos un penalty, pe care Milner l-a executat perfect şi a dus scorul la 3-0 (74'), ca apoi Silva să-i lase locul lui Lescott. Kenny Daglish nu a mai avut nimic de pierdut şi l-a introdus pe Maxi Rodriguez în locul lui Spearing, care încă nu are valoarea, talentul sau experienţa de a juca într-un meci atât de important. Era prea târziu, iar echipa lui nu a mai putut face nimic.

Manchester City câştigă un meci pe care l-a dominat tactic. Liverpool a încercat prea mult cu mingi pe Andy Carroll, care nu a fost susţinut din linia a doua, iar după ce a primit primul gol nu a ştiut ce să facă, nu a putut să schimbe tactica din mers, cum ar fi trebuit să o facă. Gazdele au jucători care pot face diferenţa, pe când Liverpool nu are, cel puţin deocamdată, când Gerrard este abia revenit după o lungă serie de accidentări, iar Suarez tocmai a fost suspendat 8 etape. Pare să fie o primăvară grea pentru cormorani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu