Meniu

joi, 26 ianuarie 2012

AC Milan-Lazio 3-1

Sferturile de finală ale Cupei Italiei a adus un duel de calitate, între AC Milan şi Lazio, două dintre cele mai bune echipe din Italia la ora actuală. Massimilliano Allegri a început în acelaşi sistem 4-3-1-2, cu Amelia- Abate, Mexes, Bonera, Mesbah- Merkel, Van Bommel, Nocerino- Seedorf- Robinho, El Shaarawy. Adoardo Reja a ales o formulă curioasă, respectiv un 3-4-1-2, cu Marchetti; Diakitè, Stankevicius, Dias- Konko, Gonzalez, Matuzalem, Lulic- Hernanes- Cissè, Rocchi.

Desfășurarea meciului

Milan a început în forță și a avut prima ocazie a meciului, prin Robinho, dar care a tras slab la poartă. Apoi Lazio a egalizat partida, ba chiar a și marcat, la o fază bine lucrată. Gonzalez a centrat din banda dreaptă, Rocchi, aflat în careu, a tras om după el și i-a făcut loc astfel lui Cisse, care a reluat din voleu direct în poartă, o execuție foarte grea și frumoasă, prin care a deschis scorul (5). Milan a reacționat imediat și a început să facă pressing în jumătatea adversă, iar la o bâlbâială în careul lui Marchetti, Robinho s-a trezit cu mingea și nu a stat pe gânduri, marcând tot din voleu și tot în urma unei execuții frumoase și dificile (15). Rossoneri nu s-au oprit aici și au preluat conducerea, la o fază în care Shaarawy i-a pasat excelent, cu călcâiul, lui Seedorf, olandezul preluând, driblând și șutând fără speranță pentru portarul lazial (19). Apoi niciuna dintre echipe nu și-a impus jocul, fiecare a greșit multe pase și niciuna n-a mai părut atât de concentrată, ca dovadă că Cisse a ratat la o fază asemănătoare cu cea din care a marcat.

Partea a doua a început cu o schimbare, Cristian Ledesma în locul lui Diakite, și cu Milan mai prezentă în atac; Lazio s-a apărat bine, iar apoi a început să ducă mingea spre mijlocul terenului, unde a presat cât a putut, dar Cisse a fost nevoit să joace prea retras, astfel că Edoardo Reja l-a introdus pe Klose în locul lui Rocchi (63). Massimilliano Allegri a mutat interesant, Ibrahimovic în locul lui Merkel, El Shaarawy fiind retras pe postul de mijlocaş, iar sistemul de joc a rămas acelaşi, respectiv 4-3-1-2, şi imediat a mai venit o modificare, Emanuelson-Seedorf. La romani a intrat Del Nero în locul lui Mathuzalem, brazilianul având o prestaţie modestă, iar Lazio dădea asaltul final, dar acesta a întârziat să apară. Mai mult, Milan a fost cea care a atacat, a ratat, apoi a marcat, prin Ibrahimovic, care a plecat de la limita offside-ului, a rămas singur cu portarul şi l-a executat cu sânge rece, în stil de mare campion.

Meciul s-a terminat şi Milan se califică mai departe, în urma unei prestaţii mult mai bune decât cea a lui Lazio, care după ce a marcat rapid s-a văzut calificată şi nu a mai reuşit să joace la un nivel înalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu