Meniu

miercuri, 11 ianuarie 2012

Malaga-Real Madrid 0-1

Returul ''optimilor'' din Copa del Rey a readus faţă în faţă pe Malaga şi Real Madrid, pe stadionul La Rosaleda. Manuel Pellegrini a început cu un 4-2-3-1 cu Caballero- Sergio Sanchez, Demichelis, Mathijsen, Monreal- Cazorla, Toulalan- Seba, Eliseu, Isco- Van Nistelrooy. Mourinho a schimbat sistemul într-un  4-3-3 foarte ineficient pe faza de atac, cu Casillas- Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao- Khedira, Xabi Alonso, Lass- Kaka, Cristiano, Higuain. Realul se mulţumea cu un egal, pe când Malaga avea nevoie de o victorie la doar un gol pentru a se califica mai departe.

Desfăşurarea meciului

Prima repriză a adus puţin fotbal şi multe faulturi de ambele părţi. Cei trei mijlocaşi centrali madrileni, toţi cu valenţe defensive, au acoperit zona şi au asigurat defensiva. Realul s-a apărat mai tot timpul în minim şapte oameni, iar la fazele de atac a preferat pasa lungă pe vârfuri şi redublări în spate, dar mai toate au fost sortite eşecului, întrucât şi Malaga s-a apărat grupat. În majoritatea momentelor Realul îi avea pe cei trei în ofensivă, care trebuiau să se descurce între şase, chiar şapte jucători cu sarcini defensive. În ceea ce priveşte atacul gazdelor acestea au jucat în multe perioade pe sistemul 4-4-1-1, cu van Nisterloy şi unul dintre cei trei din spatele lui schimbând mult poziţiile pentru a crea spaţii. În afară de 3 avertismente şi accidentarea din finalul reprizei a lui Khedira, înlocuit cu Ozil, nimic notabil nu s-a produs.

Partea a doua a adus încă o schimbare, Marcelo în locul lui Kaka, brazilianul fiind mână moartă pentru galactici. Eliseu a ieşit la rampă şi a avut câteva acţiuni periculoase, dar lipsa de suport a făcut ca aceastea să se termine fără rezultatul scontat. Higuain a avut o ocazie bună, dar apoi a fost schimbat cu Benzema (69'), în ceea ce avea să se dovedească mutarea decisivă, transpusă la un joc de şah se poate compara cu mat-ul. Asta pentru că după nici cinci minute francezul a şutat, ce-i drept modest, dar Caballero a scăpat mingea în poartă, iar scorul devenea 0-1. Pellegrini a mutat şi el, Rondon, Maresca şi Buanonotte în locurile lui Seba Fernandez, Isco şi Eliseu, dar nu a mai contat. Doar venezueleanul a intrat bine în joc şi a fost prezent, dar nu a putut deschide apărarea adversă, ci s-a ales doar cu un avertisment, pentru un fault extrem de periculos la Coentrao. Pe final Arbeloa a primit al doilea galben şi a ieşit mai repede de pe teren, lucru care se adaugă unei prestaţii mai mult decât modeste. 

Mourinho califică echipa în ''sferturi'', acolo unde va da piept cu Barcelona. Tehnicianul portughez mai dă o lecţie de cum să joci pragmatic şi să te califici fără emoţii, în ciuda faptului că cea mai mică greşeală putea califica pe Malaga, însă aceasta a fost cea care a pierdut în urma unei inexactităţi. Pe scurt, un meci de şah câştigat de Special One, în ciuda prestaţiei modeste a jucătorilor lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu