Meniu

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Norwich-Arsenal 1-2

Etapa a 12-a din Premier League, nou-promovata Norwich City a dat piept cu Arsenal. Paul Lambert a folosit un sistem 4-4-2, cu Ruddy- Naughton, Russell Martin, Barnett, Tierney- Crofts, Johnson, Fox, Pilkington- Hoolahan, Morison. Arsene Wenger a rămas la aceeaşi formulă, 4-2-3-1, cu Szczesny- Koscielny, Mertesacker, Vermaelen, Andre Santos- Ramsey, Song- Arteta, Walcott, Gervinho-van Persie. 

Desfăşurarea meciului

Tunarii au început meciul în atac şi au dominat mijlocul terenului, prin jocul bun de pase al celor cinci fotbalişti de profil ofensiv. Norwich a stat în apărare, pe două linii, şi a încercat cu mingi lungi pe vârfuri, tipic stilului britanic. O astfel de fază a dus la deschiderea scorului. Tierney a trimis o boltă către careul lui Szczesny, mingea a ajuns la Mertesacker, care a vrut să o protejeze, dar nu a reuşit, pentru că Morison i-a luat faţa şi a marcat (17') singur cu portarul. Această fază arată încă o dată rigiditatea de care dă dovadă fundaşul german venit de la Werder Bremen. Din acel moment, londonezii au fugit după egalare, pe care au reuşit-o relativ rapid, prin van Persie, care a reluat în plasă o centrare la firul ierbii trimisă de Walcott (26'). Până la pauză cele două echipe au jucat mai mult în zona de mijloc a terenului, Norwich în încercarea de a nu primi gol, iar Arsenal pentru a nu se descoperi, încă o reuşită a gazdelor făcându-le meciul extrem de greu.

Partea secundă a continuat cu Arsenal în atac, care a căutat timid golul care să le asigure victoria. Gervinho a ratat câteva ocazii bune, iar doar precizia aceluiaşi van Persie a dus scorul la 2-1 pentru oaspeţi. Acesta a preluat, în careu, o minge venită de la Song şi l-a lobat, cu piciorul drept, pe portarul Ruddy, printr-o execuţie de fineţe. Bucuria de după această reuşită arată încă o dată ataşamentul pe care căpitanul olandez o are pentru trupa pregătită de Arsene Wenger. Până la final, niciuna dintre echipe nu au mai forţat, Arsenal fiind mulţumită cu rezultatul, iar Norwich  fiind incapabilă să atace egalarea.

Un meci deloc spectaculos, în care golurile au venit mai mult pe greşeli personale, şi încă o victorie a lui Arsenal, care continuă seria bună. Norwich a fost o nucă tare, dar experienţa şi valoarea elevilor lui Wenger a fost de ajuns pentru a lua toate cele trei puncte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu