Meniu

joi, 26 ianuarie 2012

Barcelona-Real Madrid 2-2

Returul sferutilor de finală a cupei Spaniei a adus încă o dată El Clasico, al doilea din acest an. Pep Guardiola a folosit toți titularii, într-un 4-5-1, transformabil în 3-6-1, cu Pinto- Alves, Puyol, Pique, Abidal- Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi- Alexis Sanchez. Jose Mourinho a jucat un pic mai ofensiv, schimbând sistemul în 4-2-3-1, în tur folosind un 4-3-3 fără playmaker. Titularii Realului au fost Casillas- Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao- Xabi Alonso, Lassana Diarra- Ozil, Kaka, Cristiano Ronaldo- Higuain. 



Desfășurarea meciului

Real Madrid a început în forță, Pique a greșit incredibil, dar Higuain a ratat singur cu Pinto, după nici 15 secunde de la fluierul de start, iar Barcelona evitat să înceapă încă o dată cu un deficit de un gol în fața rivalilor madrileni. În continuare, oaspeții au făcut un pressing sus, prin care au recuperat destule mingi, declanșând contraatacuri tăioase. Ronaldo a avut o ocazie bună de a marca din aceeași poziție din care deschidea scorul în tur, dar Pinto a fost la post de data aceasta (12). Jocul a urmat în același registru tactic, cu cele două echipe extrem de scurte, aglomerând zona în care se afla mingea. Ozil a prins un șut fabulos, de la mai mult de 30 de metri, mingea lovind bara transversală, de unde a căzut pe linia porții, apoi a revenit la un jucător al Realului, care nu a centrat bine. Două minute mai târziu Higuain a recuperat o minge în careul advers, dar Pinto a salvat șutul argentinianului, care a fost chiar portar. Iniesta s-a accidentat, fiind înlocuit de Pedro, iar meciul avea ritm, Realul jucând mai dezinvolt ca niciodată. Această schimbare a fost oportună, întucât noul intrat a marcat, în urma unei faze și unei pase fabuloase a lui Messi (43). Echipele nu au intrat cu acest scor la pauză, întrucât Dani Alves a marcat un gol fabulos, direct în vinclu, la ultima fază a reprizei, iar sarcina madrilenilor părea imposiblă, în ciuda unei prestații mai bune ca niciodată în fața marilor rivali. 

După pauză tot Realul a atacat, nemaiavând nimic de pierdut. Granero l-a înlocuit pe Diarra (52), ca apoi Ramos să marcheze un gol pe care arbitrul l-a anulat pe motiv de fault în atac. Real Madrid a continuat să caute golul de onoare, a mutat post pe post, Benzema și Callejon în locurile lui Higuain și Kaka, iar într-un final a fost răsplătită pentru încercările repetate, Ronaldo introducând mingea în poartă, în urma unei nesincronizări ale apărării Barcelonei (67). Thiago i-a luat locul lui Fabregas, ca imediat Benzema să marcheze, să egaleze și să readucă speranțele fanilor madrileni (72). Surprinzător, trupa lui Jose Mourinho revenea în în meci, astfel că Guardiola a decis să-l închidă, prin introducerea lui Mascherano și scoaterea lui Alexis Sanchez, ușor accidentat (79). Apoi Messi a trecut pe lângă gol, cu un șut plasat un pic pe lângă poartă, iar finalul meciului urma să fie pe contre, dar arbitrul l-a stricat, întrucât l-a eliminat extrem de ușor pe Sergio Ramos, pentru al doilea galben, tot pentru proteste (88). Până la final nu s-a mai jucat fotbal, Barcelona trăgând de timp după multă vreme, fapt care arată că dacă nu le merge jocul recurg și ei la aceleași șiretlicuri pe care le folosesc toate echipele.

Barcelona se califică mai departe, în dauna Realului, dar nu convinge în totalitate. Trupa lui Pep Guardiola arată slăbiciuni, iar încă o jumătate de sezon va egaliza nivelul dintre cei doi granzi ai campionatului spaniol. Jose Mourinho este un tactician desăvârșit, pe când omologul său de pe banca catalană are norocul de a avea jucători fabuloși și începe să fie curios ce va face la o altă echipa, pentru că la Barcelona nu e greu să ai rezultate. Lipsa lui Iniesta s-a văzut, iar asta arată că la Barcelona antrenorul nu este atât de important, cât sunt cei trei mijlocași centrali, aici referindu-ne la Busquets, Xavi, Iniesta, pentru că am văzut că atunci când lipsește unul, contra echipelor de valoare încep să aibă probleme.

3 comentarii:

  1. Hilara prestatia fundasilor Varzelonei...e clar ca se putea mai mult iar Real sa castige...Insa la cate individualitati sunt la echipa, greu sa coagulezi jocul..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Bogdane, iar fizicul din ce in ce mai imprastiat a lui Puyol, pe care l-a aratat in finalul meciului, cand si-a scos tricoul, arata ca Barcelona este umana si ca se va prabusi incet, dar sigur. Asta este parerea mea si o sustin oricand prin argumente!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca adversarii vor deveni artagosi, sezonul urmator varzelona o sa gafaie foarte mult...abia astept cum echipe precum Real, Valencia, Malaga, Bilbao sau Villareal o sa-l cotonogeasca mai mult pe Messi....ca acuma parca le-ar fi frica...macar campionatul sa nu-l mai ia sezonul asta si tot e bine

    RăspundețiȘtergere