Meniu

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Atalanta-Juventus 0-2

Ultima etapă a turului din Serie A a adus meciul dintre Atalanta și Juventus, două echipe care n-au convins în ultimele etape. Gazdele veneau după o singură victorie în șapte meciuri, iar oaspeții făcuseră multe egaluri cu echipe mai slab cotate. Cele două echipe au fost Consigli- Raimondi, Ferri, Manfredini, Peluso- Schelotto, Padoin, Cigarini, Bonaventura- Moralez, Denis, într-un sistem 4-4-1-1, respectiv Buffon- Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie- Vidal, Pirlo, Marchisio- Pepe, Matri, Vucinic, într-un 4-3-3.

Desfășurarea meciului

Meciul a început spectaculos, cu două echipe lungi, care au pus atacul pe primul plan. Juventus a rata ocazie după ocazie, prin Vucinic, Pepe, Matri, Barzagli și De Ceglie, dar și Atalanta a trecut pe lângă deschiderea scorului, în două rânduri, prin Bonaventura și Schelotto. După aceste 15 minute pline de evenimente, meciul a pierdut din ritm și intensitate, dar Juventus a mai avut două ocayii mari, prin Pepe și Vidal, cilianul lovind bara, cu un șut de la mai mult de 30 de metri. Trupa bianconero a dominat meciul și a avut o posesie zdrobitoare, dar în majoritatea fazelor de atac nu a găsit soluții, Atalanta apărându-se organizat. Gazdele au produs câteva contraatacuri periculoase, dar nu au reușit să marcheze. 

Partea a doua a început cu o schimbare, Giaccherini în locul lui Marchisio, și cu o ratare a aceluiași Matri, care a părut deconcentrat. Juventus a dominat jocul în continuare, dar nu a părut periculoasă, cel puțin până în minutul 55, când Pirlo a găsit o diagonală excelentă până la Lichtsteiner, elvețianul marcând cu capul, din unghi. Să remarcăm faptul că Antonio Conte a trecut la un sistem 4-4-2, întrucât Matri a părut prea singur în atac, fiindu-i foarte greu să se descurce de unul singur între fundașii adverși. Vucinic a fost cel care a trecut în linie cu atacantul torinez, iar Giaccherini i-a luat locul în banda stângă. Minutul 61 a adus o fază interesantă, cu Matri care a scăpat   spre poartă și a încercat o scăriță, care l-a depășit pe Consigli, dar a trecut puțin pe lângă poartă. Spiritele s-au încins, lucru dovedit de faulturile dure făcute de gazde, iar în urma unei asemenea faze Pepe s-a accidentat la gleznă și nu a mai putut continua, fiind înlocuit de Marrone. În ultima parte a meciului Atalanta a dat senzația că poate reveni pe tabelă, presând și împingând jocul spre poarta lui Gigi Buffon, dar tot Juventus a marcat, la o fază superbă, cu două pase bune și o finalizare cu stil al lui Giaccherini (82). Conte a mutat defensiv, Bonucci în locul lui Vucinic, pentru a securiza apărarea, iar meciul s-a terminat cu Atalanta în atac, dar incapabilă să marcheze.

2 comentarii: