Meniu

miercuri, 1 februarie 2012

Bolton-Arsenal 0-0

În cadrul etapei a 23-a din Premier League, Bolton, o echip în revenire de formă, a primit vizita lui Arsenal, care a pierdut în ultimele trei etape. Ambii antrenori au folosit sistemul 4-3-3, cu un singur jucător ţinut avansat pe faza defensivă. Titularii au fost Bogdan- Steinsson, Knight, Wheater, Ricketts- Eagles, Reo-Coker, Muamba, Petrov, Mark Davies- Ngog, respectiv Szczesny- Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Koscielny- Ramsey, Song, Walcott, Arteta, Oxlade-Chamberlain- van Persie. Meciul se anunţa unul dificial pentru londonezi, care se puteau baza, după multe partide, pe un fundaş lateral de meserie, în persoana lui Sagna, revenit după o accidentare serioasă.

Duelul de la mijlocul terenului Ramsey-Reo Coker a rămas nedecis.

Desfăşurarea meciului

Începutul nu a aparţinut vreunei echipei, Arsenal a jucat prudent, cu pasele repetate caracteristice, iar Bolton nu şi-a asumat vreun risc şi a stat în expectativă. După aproximativ 10 minute meciul a prins ritm, iar ocaziile au început să apară, la ambele porţi. Oxlade-Chamberlain a ratat cea mai mare şansă a echipei sale, dar nu singura, aici trebuie să-l amintim şi pe Ramsey, ca apoi gazdele să se remarce şi ei în atac, prin N'Gog, dar nici francezul nu a reuşit mai mult decât adversarii lui. În continuare, tunarii au fost mai periculoşi şi au dominat tehnico-tactic partida, dar nu au putut sparge blocul defensiv al elevilor lui Owen Coyle. Mai mult, au fost primii avertizaţi, lucru care arăta şi tensiune din sânul echipei, care pur şi simplu nu se regăseşte. Statisticile de la pauză indicau un meci echilibrat, cu un uşor avantaj de partea trupei lui Arsene Wenger, care a condus la posesie, dar o posesie la mijlocul terenului, nu foarte periculoasă pentru adversari. 

A doua repriză a fost una de luptă, în care mingea s-a mişcat repede de la o echipă la alta. Arsenal a greşit destule pase, iar pe recuperare Bolton a declarat contraatacuri rapide. În apărare, elevii lui Owen Coyle au continuat să fie foarte organizaţi, nu au făcut greşeli şi, astfel, tunarii în continuare nu au avut ocazii. Arsene Wenger a mutat primul şi l-a introdus pe Thierry Henry, simţind că este nevoie de experienţa francezului pentru spera la victorie, şi l-a scos pe Oxlade-Chamberlain (69'). Apoi Bolton a trecut pe lângă deschiderea scorului, cu o serie de ocazii în aceeaşi fază, dar Szczesny a avut noroc şi poarta lui a rămas intatctă. Owen Coyle a mutat la rându-i, Kevin Davies în locul lui N'Gog, post pe post, atacantul englez fiind mult mai experimentat şi un jucător mai incisiv decât francezul venit de la Liverpool. A urmat serie de ratări a celor de la Arsenal, în oglindă cu cele întâmplate la intrarea lui Henry, o echipă schimbă, iar cealaltă trece pe lângă gol. Van Persie a încercat o execuţie de fineţe, dar lobul lui a lovit doar bara, ca apoi Walcott să şuteze defectuos, dintr-o poziţie bună (80'). Finalul a aparţinut, surprinzător sau nu, lui Bolton, care s-a aruncat în atac, conştientă că poate câştiga şi a fost aproape de acest lucru, la incursiunea lui Davies, care n-a mai reuşit să finalizeze la o fază la care a cerut penalty. 

Meciul se termină 0-0, în ciuda sumedeniei de ocazii pe care le-au avut ambele echipe. Bolton arată că este o nucă tare şi că merită să rămână în prima ligă, pe când Arsenal este într-o scădere vizibilă de formă, poate din cauza lipsei lui Gervinho, plecat la Cupa Africii pe Naţiuni, sau poate doar faptului că adversarii îi citesc jocul şi îl contracarează cu uşurinţă. Oricare ar fi motivul, Arsene Wenger trebuie să regândească tactica de joc, împreună cu sistemul folosit, ori altfel nu va prinde cu siguranţă un loc în cupele europene, darămite să prindă primele patru poziţii, pentru care se bat Chelsea, Liverpool şi chiar Newcastle.

Un comentariu:

  1. Walcott trebui retrimis la academie sa invete anumite lucruri de baza, Ramsey parca descreste in joc iar Song, pe care se bazeaza mijlocul, a jucat penibil...adica mingea trece pe sub picior, pierde mingile in apropierea careului..cel mai bun a fost OX, dupa el Sagna...in rest subtire tare echipa...

    RăspundețiȘtergere