Meniu

joi, 16 februarie 2012

Ajax Amsterdam-Manchester United 0-2

Unul dintre cele mai interesante dueluri din această fază a Europa League a fost cel dintre Ajax Amsterdam şi Manchester United. Frank de Boer a jucat cu clasicul, pentru echiepe olandeze, 4-3-3, cu Vermeer- Anita, Alderweireld, Vertonghen, Koppers- De Jong, Aissati, Eriksen- Ozbiliz, Bulykin, Sulejmani. Sir Alex Ferguson a folosit mulţi dintre titulari, fiind conştient că va avea un meci dificil, şi a început cu De Gea- Jones, Ferdinand, Evans, Fabio- Nani, Carrick, Cleverley, Young- Rooney, Hernandez, într-un sistem 4-4-2.


Desfăşurarea meciului

Începutul a fost unul lent, niciuna dintre echipe nedând impresia că va forţa calificarea încă din tur, de altfel fiind extrem de greu pentru ambele, întrucât reprezintă două formaţii experimentate, cu pedigree european. United a avut din start un plus, cu o posesie şi o circulaţie mai bune ale balonului, dar Ajax a presat cu atacanţii şi s-a apărat organizat, câteodată şi pe două linii. Apoi lăncieriii au egalizat raportul de forţe, iar ocaziile au fost de ambele părţi. United a jucat mai mult direct spre poartă, pe când olandezii au încercat un joc de posesie, cu un progresie a balonului, dar nu au reuşit-o prea bine din cauză că au greşit destule pase. Minutul 32 a adus prima mare ocazie a meciului, în urma şutului decarului De Jong parat greu de De Gea. Au urmat câteva minute de pressing în careul englezilor, dar Ajax nu a concretizat momentul bun prin care a trecut. Ultima fază a reprizei a adus o fază extrem de controversată, la căderea lui Sulejmani în careu, atacat de Ferdinand, acţiune la care ar fi trebuit să acorde penalty, dar nu a făcut-o.

United a început în forţă partea a doua, cu un şut bun al lui Nani, dar parat de Vermeer. A continuat în aceeaşi manieră, cu multe centrări în careu, iar la o astfel de fază Ashley Young a preluat, a driblat şi a marcat (59'), ca apoi Scholes să-l înlocuiască pe Cleverley, acesta fiind mult mai experimentat şi putând să-şi ajute echipa să închidă jocul. Iar asta a şi făcut, United a ţinut de rezultat, Ajax nefiind capabilă să fie periculoasă. Spre final s-a făcut 2-0, la golul lui Hernandez (81'), oarecum împotriva cursului jocului, dar meritat, pentru că trupa lui Ferguson a jucat impecabil din punct de vedere tactic.


Manchester se impune de o manieră categorică într-un meci de uzură în care nu a strălucit, dar a ştiut să temporizeze jocul şi a forţat atunci când a trebuit. Ajax este o echipă prea tânără şi lipsită de experienţă ca să poată să pună probleme unei echipe de calibrul diavolilor, chiar dacă are individualităţi cum ar fi Eriksen care, domnule comentator de la Dolce Sport, nu este olandez, ci danez, sau Sulejmani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu