Meniu

sâmbătă, 18 februarie 2012

Sunderland-Arsenal 2-0

Turul 5 al FA Cup a adus duelul dintre Sunderland şi Arsenal, două echipe aflate în momente diferite, cu gazdele care sunt în revenire de formă, după o primă jumătaon, şi oaspeţii care nu sunt într-o pasă tocmai bună. Martin O'Neill a jucat într-un sistem 4-4-2, cu Mignolet- Bardsley, O'Shea, Turner, Richardson- Larsson, Gardner, Cattermole, Colback- McClean, Sessegnon. Arsene Wenger a uzat de un 4-3-3, cu Fabianski- Sagna, Djourou, Vermaelen, Coquelin- Arteta, Song, Ramsey- Oxlade-Chamberlain, Gervinho, Van Persie.

Sessegnon a făcut un meci mare, spre deosebire de Sagna, care a jucat modest.




Desfăşurarea meciului


Partida a început alert, iar Arsenal îşi trecea în cont prima ratare după doar 6 minute, atunci când lovitura liberă executată de Arteta a trecut puţin pe lângă. A urmat accidentarea lui Coquelin, iar Arsene Wenger pare blestemat de accidentările dese ale fundaşilor, astfel că Squillaci a intrat în teren (10'). Sunderland a intrat în jco şi a presat, dar Fabianski a fost la post. Van Persie s-a remarcat cu o serie de acţiuni, dar căpitanul tunar nu a reuşit să deblocheze apărarea adversă şi nici colegii lui. Primul cartonaş galben a coincis şi cu primul gol, Djourou fiind penalizat pentru un fault la Gardner, Larsson executând lovitura, iar Richardson deviind-o în plasă (40'). Sunderland intra astfel cu avantaj la cabine, iar Arsenal era la 45 de minute de eliminarea din FA Cup.   

Partea secundă a început cu aceeaşi lipsă de idei a tunarilor, care nu au reuşit să-şi creeze ocazii de gol datorită tacticii agresive gîndite de Martin O'Neill, care nu le-a lăsat timp şi spaţiu lui van Persie şi compania. Arsene Wenger a mutat ofensiv, nemaiavând nimic de pierdut, şi i-a trimis pe Walcott şi Rosicky în locurile lui Squillaci şi Ramsey, cel din urmă fiind uşor accidentat, pe cînd primul greşind la gol şi făcând încă un meci slab (53'). Noii intraţi nu şi-au pus amprenta pozitiv, ci au avut prestaţii modeste, iar Arsenal continua cu jocul de pase de la mijlocul terenului, dar nu s-a putut apropia de poarta lui Mingolet. Ba mai mult, Sunderland a fost periculoasă pe contraatac, iar în minutul 78 şi-a dublat avantajul, împotriva cursului jocului, în urma cursei lui Sessegnon, care s-a debarasat de Arteta, apoi i-a pasat lui Larsson, care a trims în bară, de acolo mingea l-a lovit pe Oxlade Chamberlain şi a intrat în poartă. 

Seria rezultatelor proaste continuă pentru Arsenal, care şi-a pierdut de mult elementul surpriză pe care îl avea în trecut şi în câteva partide chiar şi în acest sezon. Echipa se bazează mult prea mult pe van Persie, iar când olandezul are o prestaţie mai slabă Arsenal pare incapabilă să marcheze, aspect coroborat cu o defensivă fragilă, atât din punct de vedere al accidentărilor, cât şi al valorii fundaşilor, toate acestea duc şi au dus la înfrângerile din ultimele meciuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu