Meniu

sâmbătă, 25 februarie 2012

Milan-Juventus 1-1

Cel mai important meci al returului din Serie A s-a disputat în etapa a 25-a între Milan şi Juventus. Massimiliano Allegri a optat pentru obişnuita formulă 4-3-1-2,  cu Abbiati - Antonini, Thiago Silva, Mexes, Abate - Nocerino, van Bommel, Emanuelson - Muntari - Pato, Robinho. Antonio Conte i-a trimis pe Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtstenier, Pirlo, Vidal, Marchisio, Estigarribia - Quagliarella, Borriello, într-un sistem 3-5-2, tot mai folosit de fosta mare glorie torineză.

Alessandro Matri aduce un egal nesperat şi, poate, nemeritat pentru Juventus.


Desfăşurarea meciului

Juventus a început o idee mai bine, dar s-a stins repede, pe fondul jocului extrem de sigur al lui Milan, care a urmat la cârma jocului, cu toate că nici trupa lui Allegri nu a avut vreo mare şansă. După cum s-a putut vedea, cele două trupe au pus accent pe faza defensivă şi au aşteptat greşeala adversă, care a venit din partea lui Bonucci. Fundaşul de naţională al Italiei a greşit impardonabil cu o pasă neglijentă, pe care a recuperat-o Robinho, brazilianul i-a pasat-o lui Nocerino care a şutat, iar acelaşi Bonucci a deviat mingea în poartă (14'). În continuare diavolul milanez a dominat tactic şi a stat în jumătatea adversă, cei doi atacanţi ai lui Juventus nefiind în stare să ţină de minge. Minutul 24 a adus o fază extrem de controversată, cu o greşeală strigătoare la cer a arbitrului, care n-a validat golul lui Muntari cu toate că mingea intrase cam un metru în poartă. Până la pauză, Robinho a mai avut câteva acţiuni şi a fost echipa mai bună, mai completă, mai agresivă, da, cu toate acestea nu s-a mai marcat, iar Antonio Conte trebuia să schimbe ceva dacă vroia să nu piardă. 

Repriza secundă a început cu introducerea lui Pepe în locul lui Estigarribia, care nu a avut o prestaţie bună, de altfel toată echipa oaspete jucând slab. Mai mult, Antonio Conte a schimbat sistemul şi a revenit la un mult mai util şi mai bun 4-3-3. Cu toate acestea, Milan a avut o mare ratare, prin van Bommel, astfel că antrenorul lui Juventus a mai făcut o schimbare, anume Vucinic-Boriello (57'). Dar încă o dată bianconeri nu au contat în atac, iar Matri a fost aruncat în luotp în locul lui Quagliarella, care tocmai ratase incredibil, singur cu Abbiati (70'). Massimiliano Allegri a schimbat şi el, defensiv, cu Ambrosini în locul lui Emanuelson, pentru a închide definitiv jocul. Surprinzător sau nu, Juventus a început să-şi creeze ocazii, datorită poftei de joc a lui Matri, care a marcat, dar golul i-a fost anulat pentru offside (80'), însă nu a aşteptat mult pţnă să-şi treacă numele pe lista marcatorilor (84'), în urma unei centrări ale lui Simone Pepe. Finalul de meci a adus eliminarea lui Vidal, nemeritată, şi forcingul final al gazdelor, care n-au reuşit să-şi adjudece victoria, iar meciul s-a terminat 1-1.

După acel meci contra lui Napoli, în care Juventus a revenit incredibil, lui Antonio Conte îi mai trece odată glonţul pe la ureche, dar schimbările inspirate l-au scos încă o dată, noi intraţi, Pepe şi Matri, colaborând la faza golului egalizator, o reuşită care menţine pe Juventus cu şanse reale în lutpa pentru titlu. Milan scapă o victorie pe care s-ar putea să o regrete la finalul sezonului, nu doar pentru cele trei puncte pe care nu le-a putut lua, ci şi pentru ascendentul moral pe care nu îl obţine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu