Meniu

joi, 1 martie 2012

10 lucruri după România-Uruguay.

Un meci reuşit, a fost părerea imediată a multor oameni de fotbal, atât prin prisma rezultatului, cât şi a jocului prestat de elevii lui Victor Piţurcă. Tricolorii au scos un 1-1 împotriva mult mai bine clasatei şi mai valoroasei Uruguay, dar într-un amical pe care sudamericanii au venit să nu-l piardă, nu neapărat să-l câştige, fiind conştineţi că nu ar fi frumos să ne bată la noi acasă. Aşadar, după o primă repriză în care am fost dominaţi de o manieră categorică, campionii Copei Sudamericana au oprit din motoare şi ne-au lăsat să ne urcăm peste ei şi să marcăm, dar acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată într-un meci cu miză. Naţionala noastră dă semne bune, de revenire, şi un discurs echilibrat poate scoate în evidenţă atât plusuri cât şi minusuri.



Aspecte pozitive
1. Torje, care în ciuda faptului că nu prinde echipa la Udinese, este în formă şi este capabil să ducă un meci întreg la un nivel extrem de ridicat, ca dovadă că a centrat decisiv la golul lui Bogdan Stancu şi că a mai avut câteva incursiuni bune pe flancul drept şi chiar şi în centru.
2. Revenirea în meci în urma unui gol primit extrem de rapid, ceea ce arată că tricolorii au dat dovadă de caracter, fiind capabili să rămână la planul de joc impus înainte de startul partidei.
3. Evoluţia extrem de sigură şi cerebrală a lui Chiriches, care începe să devină o certitudine, şi îmi permit să spun că a jucat mai bine decât Dorin Goian.
4. Atitudinea jucătorilor, care s-a schimbat mult în bine, ceea ce îi face să fie cu adevărat o echipă, fără să mai ia acţiuni pe cont propriu sau să nu facă faza defensivă, iar cel mai bun exemplu este postul şi rolul pe care l-a jucat Mutu, la unele faze fiind al treilea mijlocaş central, lucru ce a ajutat foarte mult defensiva.
5. Faptul că am păstrat un nivel ridicat de joc până la ultima fază, ceea ce nu se întâmpla întotdeauna în meciurile trecute, dar, trebuie spus, pe fondul unui joc al uruguayenilor care aşteptau finalul partidei, fiind mulţumiţi să nu piardă.

Aspecte negative

6. Deseori suntem prinşi descoperiţi în apărare, mai ales pe benzi, dar şi din cauza faptului că fundaşii laterali nu sunt titularii obişnuiţi.
7. Lipsa de precizie şi sânge rece în faţa porţii, ceea ce a dus la o sumedenie de ratări, în urma unor faze pe care, dacă le aveau uruguayenii, aceştia nu le ratau.
8. Obstinaţia selecţionerului de a nu-l chema pe Săpunaru în ciuda faptului că nu avem, momentan, un fundaş dreapta veritabil în lot.
9. Lipsa unui mijlocaş central care să facă bine atât faza defensivă cât şi cea ofensivă, de unde rezultă faptul că echipa naţională este ruptă la mijloc, iar sigura şansă de a ajunge periculos în faţa porţii sunt mingi lungi.
10. Lipsa de îndrăzneală a lui Victor Piţurcă de a implementa un sistem de joc cu doar un mijlocaş defensiv, iar al doilea să fie playmaker, gen Sânmărtean, Răduţ, Cătălin Munteanu, Adrian Cristea sau Herea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu