Meniu

sâmbătă, 3 martie 2012

Rapid-Universitatea Cluj 1-1

Etapa a 19-a din Liga 1 a adus faţă în faţă pe Rapid şi Universitatea Cluj, o partidă extrem de interesantă prin prisma locurilor şi pretenţiilor celor două echipe. Răzvan Lucescu a rămas la sistemul din tur, respectiv 4-3-3, titularii fiind D. Coman - Creţu, M. Antonio, Glauber, Bozovici - Teixeira, Alexa, N. Grigore - M. Roman, Pancu, Surdu. Ionuţ Badea, în schimb, a schimbat tactica echipei sale într-un modul 4-3-1-2, fără mijlocaşi laterali, cu Bornescu - S. Achim, Abrudan, Szukala, D. Popa - Păcurar, Hoban, M. Cristescu, L. Marinescu - Ad. Cristea, Cl. Niculescu.



Desfăşurarea meciului

După cum vedem, dacă la Rapid s-a păstrat tactica şi, în mare, garnitura folosită în tur, la Universitatea Cluj au survenit destule schimbări, atât din punct de vedere tactic, cât şi al jucătorilor din lot. Bornescu, Popa, Hoban şi Cristescu sunt patru jucători noi veniţi în pauza de iarnă, iar odată cu aceştia, Ionuţ Badea a regândit jocul echipei sale.

Partida a început furibund, întâi clujenii au atacat, apoi la faza imediat următoare giuleştenii au replicat. De la început se anunţa o partidă pe muchie de cuţit, plină de contraatacuri de ambele părţi. A urmat şutul periculos al lui Surdu, iar replica a venit imediat, Adrian Cristea având două ocazii de a marca, la prima reluând din voleu peste poartă, iar la a doua pierzând un tempo din poziţie de singur cu portarul, în final Creţu blocându-l. În continuare meciul s-a stins, iar cele două formaţii au aşteptat mai degrabă greşeala adversarului. Pancu s-a accidentat destul de serios şi a fost schimbat de Ioniţă, proaspăt revenit de la FC Koln (30'), iar acesta s-a remarcat negativ rapid, luând un galben pentru un fault dur la Szukala. Pâna la finalul reprizei nu au mai fost ocazii de gol, ci doar multe întreruperi şi un joc static, la mijlocul terenului. Rapid nu a arătat ca o echipă gazdă, ci a jucat la contraatac, foarte dur şi, dacă-mi permiteţi, cu nesimţire, protestând la toate fazele, pe când Universitatea a încercat să elaboreze, dar lipsa de precizie a făcut-o să nu domine defel meciul.

Repriza secundă trebuia să determine echipa mai bună pentru că prima nu a făcut acest lucru, iar această a doua parte a început la fel de slab şi inexact. Ambele formaţii au părut că nu găsesc drumul spre poartă şi doar din întâmplare au avut ocazii, puţine la număr şi nepericuloase. Ionuţ Badea a mutat, fiind conştient că echipa sa are nevoie de o schimbare, astfel că l-a scos pe Niculescu şi l-a introdus pe Tony Nwakaeme (60'), dar în continuare meciul era încâlcit şi doar o fază fixa ar fi putut destabiliza una dintre echipe, cu un plus pentru giuleşteni, care au şi reuşit să deschidă scorul, în urma unui corner, golul fiind marcat de Dan Alexa (68'). Imediat Răzvan Lucescu a mutat defensiv, Grigorie în locul lui Surdu, pentru a conserva rezulatul. Cojocnean şi Grozav au fost aruncaţi în luptă în locurile lui Achim şi Cristescu, iar Universitatea încerca să forţeze egalarea, care a venit, prin noul intrat Grozav, dar la o fază de contraatac (83'). Apoi Grigore i-a lăsat locul lui Herea, pentru că Rapid vroia victoria, după ce s-a retras prea repede, fiind sigură că poate ţine de acel avantaj minim, dar Tony a avut o ocazie, mingea lovită de acesta atingând bara.

Meciul s-a terminat 1-1, în urma unor prestaţii încâlcite ale celor două echipe, care nu meritau să câştige dar nici să piardă. Lipsa de exactitate a şuturilor şi paselor a făcut acesastă partidă nespectaculoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu