Meniu

sâmbătă, 3 martie 2012

Liverpool-Arsenal 1-2

Derby-ul etapei a 27-a din Premier League s-a desfăşurat pe Anfield, între Liverpool şi Arsenal, duel extrem de important pentru locul patru, ultimul ce duce în Liga Campionilor. Kenny Daglish a început cu Reina - Kelly, Carragher, Skrtel, Enrique - Henderson, Adam, Spearing, Kuyt, Downing - Suarez, într-un sistem 4-3-3. Arsene Wenger a avut multe indisponibilităţi, astfel încât primul 11 trimis de managerul francez a fost Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Walcott, Rosicky, Arteta, Song, Benayoun - Van Persie, în acelaşi 4-2-3-1.

RvP a fost încă o dată omul meciului şi cel care a adus victoria echipei sale.


Desfăşurarea meciului

Începutul nu a aparţinut niciunei echipe, atât Liverpool cât şi Arsenal jucând cu mingi lungi şi, în special, diagonale pe extreme. Meciul s-a mai animat odată cu şansa lui Walcott, favorizată de o mică greşeală a lui Reina, şi de faza de atac avută de Suarez, care a fost contrat de Szczesny, portarul polonez fiind nevoit să iasă din careu pentru a respinge mingea urmărită de vârful uruguayan (11'). Au urmat o serie de greşeli mari ale jucătorilor defensivi ai echipei oaspete, dar Liverpool nu a ştiut şi nu a reuşit să profite de acestea, cormoranii încurcându-se unul pe celălalt în faţa porţii, dar, cu toate acestea, în minutul 18 Suarez a obţinut un penalty, la o intrare neglijentă a lui Szczesny. Kuyt şi-a asumat execuţia loviturii de pedeapsă şi făcut-o slab, şutul lui fiind parat în faţă, mingea i-a revenit totuşi, dar nici din a doua încercare nu a reuşit să introducă mingea în poartă, Szczesny recuperându-şi greşeala faultului şi respingând balonul în corner. În ciuda ratării gazdelor, Arsenal trebuia să schimbe ceva în joc pentru că Liverpool era clar echipa mai bună şi era doar o problemă de timp până când avea să marcheze, iar acest lucru s-a întâmplat în minutul 23, la autogolul lui Koscielny. Forcingul cormoranilor a continuat, iar Suarez a lovit bara în urma unei acţiuni colective de toată frumuseţea (26'). Arsenal a continuat să aibă probleme pe ambele faze, dar cu toate acestea a reuşit să egaleze prin van Persie, în urma unei centrări a lui Sagna, la o fază care nu anunţa absolut nimic (31'). Liverpool şi-a reluat atacurile, dar nu a găsit breşa în apărarea lui Arsenal, astfel că Suarez a luat o minge de unul singur, a driblat 3 fundaşi, a intrat în careu şi a şutat la colţul lung, dar nu a mai avut forţa necesară pentru o execuţie în forţă, iar Szczesny a scos cu o nouă intervenţie bună, importantă şi sigură (40'). Ultima fază a reprizei a însemnat încă o mare ocazie a lui Liverpool, Kuyt trmiţând mingea în bară, iar Arsenal a intrat la cabine cu un nesperat 1-1, dacă stăm să ne uităm la cum s-a desfăşurat această primă parte.

Mitanul secund a început cu accidentarea extrem de gravă a lui Arteta, care a fost scos inconştient de pe teren, în locul lui intrând Diaby, nu l-aţi uitat, nu? Francezul, revenit după o lungă pauză datorată unei accidentări, a intrat bine în meci, cu un şut periculos la poarta lui Reina (54'). Această a doua parte a meciului nu s-a ridicat la nivelul primei, ocaziile fiind puţine, iar greşelile la fel sau chiar mai multe. Odată cu apropierea fluierului final, Liverpool a forţat victoria, prin numeroasele centrări, majoritatea slabe, iar restul respinse. Minutul 70 indica 10-0 pentru cormorani la raportul cornerelor, dar lipsa unui executant de valoare a fost vizibilă. Arsenal a continuat cu contraatacurile, iar Walcott a trecut norocos pe lângă gol (71'), dar Reina s-a opus in extremis. Wenger a mai mutat odată, Gervinho în locul lui Benayoun (74'), pentru a avea mai multă viteză la fazele ofensive, şi şi-a consumat şi ultima schimbare (80'), trimiţându-l pe Oxlade Chamberlain în locul lui Diaby, care s-a accidentat încă o dată. Au urmat o perioadă calmă, fără ocazii sau acţiuni importante, iar apoi s-a intrat în prelungiri, opt minute, van Persie reuşind un gol fabulos. Song i-a trimis o minge lungă, iar căpitanul olandez a introdus mingea la colţul scurt cu latul, din voleu (94'), iar Arsenal trecea în avantaj fără să aibă o prestaţie prea bună.

Aşadar, meciul se termină 2-1 pentru Arsenal, care îşi adjudecă o victorie incredibilă, poate nu în totalitate meritată, dar de câte ori i s-a cuvenit victoria şi nu a obţinut-o? Liverpool iese din lupta pentru locul 4, cel care duce în preliminariile Cupei Campionilor, în ciuda unei prestaţii complete, dar lipsite de strălucire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu