Meniu

duminică, 12 februarie 2012

Internazionale-Novara 0-1

Unul dintre puţinele meciuri care s-au putut juca în etapa a 23-a din Serie A a fost cel dintre Inter Milano şi Novara, două echipe cu aspiraţii total opuse. Claudio Ranieri a început cu Julio Cesar- Zanetti, Cordoba, Lucio, Chivu- Stankovic, Cambiasso, Poli- Alvarez, Sneijder, Milito, într-un 4-3-1-2 care se putea transforma cu uşurinţă într-un 4-3-3. Emiliano Mondonico a folosit un sistem 3-5-2, pe faza defensivă transformându-se în 5-3-2, cu Ujkani- Lisuzzo, Centurioni, Garcia- Dellafiore, Porcari, Radovanovic, Rigoni, Gemiti- Jeda, Caracciolo.

Sneijder nu a reuşit să-şi conducă echipe către o victorie.
Desfăşurarea meciului

Meciul a început într-o singură direcţie, respectiv spre poarta lui Ujkani, dar albanezul a avut şansă, în special la şuturile expediate de Sneijder, ca apoi partida să se niveleze datorită apetitului ofensiv pe care l-a avut Caracciolo, Novara apărându-se pe două linii şi încercând contraatacuri prin acesta. Inter a fost nevoită să trimită multe şuturi din afara careului, şuturi destul de periculoase, dar nu îndeajuns încât să deschidă scorul. Echipa gazdă a forţat în continuare, dar Novara s-a apărat cu mult calm şi a arătat că nu merită să fie lanterna roşie a clasamentului cel puţin nu din punct de vedere al motivaţiei cu care joacă. Pauza a venit foarte rapid, iar scorul înregistrat a fost acelaşi cu cel din startul partidei, 0-0.

Pauza a adus schimbări de ambele părţi, niciunul dintre antrenori nefiind pe deplin mulţumiţi de evoluţia elevilor lui. Pazzini a intrat în locul lui Alvarez, respectiv Pesce în locul lui Porcari. Internazionale şi-a reînceput atacurile poziţionale, dar acestea au fost deseori pline de erori care le-au întrerup, iar în urma unei greşeli de acest fel Novara a recuperat, a contraatacat şi a marcat prin Caracciolo, care a plasat excelent cu stângul la colţul lung (55'). Inter a revenit în atac, dar se părea că şansa o ocoleşte pentru că a ratat incredibil în câteva ocazii. Claudio Ranieri a înţeles că trebuie să schimbe ceva şi a mutat  ofensiv, Forlan în locul lui Poli, sistemul schimbându-se într-un 4-2-4. Emiliano Mondonico a folosit a treia şi totodată ultima schimbare relativ repede, în minutul 65, introducându-l pe Paci în locul lui Gemiti. Nagatomo a intrat în locul lui Chivu, fiind un fundaş lateral mult mai rapid şi mai ofensiv, ca apoi minutul 78 să aducă eliminarea lui Radovanovic, iar Novara avea o sarcină şi mai dificilă în a păstra avantajul, dar a continuat să se apere cu toată echipa. Milanezii au avut ghinion în continuare sau Novara a avut noroc, oricare dintre formulări sunt corecte, întrucât Sneijder a trimis mingea în bară (89') şi se părea că nu vrea să intre nicicum. Pazzini a semnat ultima mare ratare a echipei sale, iar meciul se termină 1-0 pentru Novara, care a câştigat şi în tur în faţa lui Internazionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu