Meniu

duminică, 5 februarie 2012

Juventus-Siena 0-0

Etapa a 22-a din Serie A a adus un duel dezechilibrat la prima vedere între Juventus şi Siena. Antonio Conte a folosit acelaşi 4-3-3, cu Buffon- Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie- Pirlo, Vidal, Marchisio- Pepe, Vucinic, Matri. Giuseppe Sannino a mizat pe modului clasic, 4-4-2, cu Pegolo- Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso- Vergassola, Gazzi, Giorgi, Brienza- Destro, Calaio.

Antonio Conte nu găseşte soluţii contra echipelor mici.


Desfăşurarea meciului

Partida a început cu un ritm scăzut, cele două opozante nedorind să-şi asume prematur vreun risc. Juventus a dominat mijlocul terenului, cu un joc de pase rânduit de Pirlo, ceea ce a temporizat mult atacurile echipei sale. Siena s-a apărat aproape tot timpul cu minim opt jucători, aşezaţi pe două linii, şi a atacat prin Destro şi Calaio, care au aşteptat mingi lungi, echipa oaspete trecând deseori peste faza de construcţie. Bianconeri au încercat mult pe benzi, acolo unde urcările lui De Ceglie, respectiv Lichtsteiner au creat superioritate numerică, dar centrările au fost de slabă calitate, la fel şi preluările atacanţilor juventini. Siena a faultat mult şi dur, dar nu a fost penalizată des, arbitrul lăsând jocul mai liber, ceea ce a îngreunat sarcina elevilor lui Antonio Conte. Lichtsteiner a ratat o mare ocazie de gol (35') la o fază în care Pirlo i-a pasat magistral, o fază lucrată la antrenamente pe care o vedem foarte des la Juventus, cu acea infiltarare a fundaşilor laterali până în careu, unde creează deranj pentru adversari. Un minut mai târziu Pepe a ieşit accidentat, în locul lui intrând Giaccherini, un jucător aflat într-o formă bună, care a intrat bine în meci şi a avut câteva intervenţii bune, mai ales pe faza defensivă, unde a dublat bine. Pînă la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar cele două echipe au intrat la cabine cu un scor alb.

Mitanul secund a început la fel de lent cum s-a terminat primul, iar Juventus avea mari probleme să deschidă apărarea adversă, foarte compactă ÅŸi bătăioasă. TotuÅŸi, trupa bianconero a forÅ£at ÅŸi a început să-ÅŸi creeze ocazii, dar Pegolo a salvat fenomenal în câteva rânduri, printre care o lovitură de cap a lui Chiellini. Apoi Calaio i-a lăsat locul lui Gonzalez, o mutare post pe post care avea ca scop revitalizarea atacului Sienei. Juventus a continuat să preseze, dar lipsa de ÅŸansă ÅŸi de precizie a făcut ca scorul să fie în continuare 0-0, astfel că Boriello i-a luat locul lui Vucinic, Antonio Conte conÅŸtientizând că este nevoie de o schimbare pentru a lua toate cele trei puncte. Imediat Matri a trecut încă o dată pe lângă deschiderea scorului, dar Pegolo a fost într-o zi mare. Giuseppe Sannino a încercat să închidă de tot meciul ÅŸi a mutat defensiv, Conte replicând cu o altă modificare post pe post, Quagliarella - Matri, când mai era un sfert de oră de jucat. Gazdele au atacat cu toată echipa, dar pur ÅŸi simplu nu au găsit gaura din defensiva Sienei, care s-a apărat cu toÅ£i jucătorii în 30 de metri.

Meciul s-a terminat, aşadar, cum a început, respectiv 0-0, iar Juventus nu reuşeşte încă o dată să se desprindă de urmăritoare, în ciuda faptului că a avut un adversar facil, cel puţin pe hârtie, şi că a jucat acasă. Trupa lui Antonio Conte are probleme, se pare, cu echipele mici, care se apără pe două, chiar trei linii şi joacă totul pe cartea contraatacului, pentru că nu reuşeşte să marcheze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu