Meniu

luni, 6 februarie 2012

Liverpool-Tottenham 0-0

Epilogul etapei a 24-a din Premier League a adus un meci foarte interesant, între Liverpool şi Tottenham. Kenny Daglish a folosit un sistem 4-3-3, cu Reina- Johnson, Kelly, Agger, Skrtel- Spearing, Gerrard, Adam- Kuyt, Carroll, Bellamy. Harry Redknapp a ales un 4-5-1, cu Friedel- Walker, Dawson, King, Assou-Ekotto- Parker, Livermore, Modric, Kranjcar, Bale- Adebayor.

Duelul fundaşilor a avut întâietate în această seară.

Desfăşurarea meciului

Cele două echipe au început temător, fiind conştiente că primirea unui gol ar diminua considerabil şansele la victorie. Absenţa lui Van der Vaart a dus la schimbarea sistemului de joc din partea lui Harry Redknapp, care a trebuie astfel să se bazeze mai mult pe jocul pe benzi. Liverpool a părut mai prezentă şi mai motivată, dominând mijlocul terenului. După acest start aşezat, ambele formaţii au început să-şi dea drumul la joc. Liverpool a avut o posesie mai bună şi câteva ocazii, cea mai mare fiind la şutul lui Spearing, care a trecut puţin pe lângă vinclul porţii apărate de Friedel. Finalul de repriză a aparţinut lui Tottenham, care a pasat bine, dar, la fel ca şi adversarii lor, tot la mijlocul terenului şi nu foarte periculos pentru fundaşii cormorani
Partea secundă a fost şi mai slabă din punct de vedere calitativ decât prima. Cele două formaţii pur şi simplu nu s-au regăsit, au pierdut multe mingi, nu au găsit soluţii şi se părea că nu vor putea marca sau, dacă una avea să o facă ar fi însemnat golul victoriei. Liverpool a încercat mai mult, pe când Tottenham a făcut un meci de deplasare, adică le-a lăsat adversarilor posesia şi a încercat pe contraatac. Suarez l-a schimbat pe Kuyt şi astfel uruguaianul îşi făcea redebutul după o lungă suspendare (65'). Fostul jucător al lui Ajax a intrat bine în meci şi parcă a adus un pic de culoare jocului anost de până atunci. Harry Redknapp a răspuns imediat şi l-a introdus pe Saha în locul lui Adebayor, francezul fiind un atacant mai scund, dar cu o tehnică mai bună decât cea a togolezului, astfel încercând prorabil să joace mai mult la firul ierbii. Downing a intrat şi el în locul lui Bellamy, o schimbare post pe post menită să revigoreze atacul lui Liverpool, care nu a fost productiv.  Finalul de meci a adus o serie de ocazii, majoritatea de partea gazdelor, dar aceştia nu au reuşit să marcheze. Mai mult, Tottenham a trecut pe lângă victorie, la cursa lui Bale, dar acesta nu a reuşit să-l învingă pe Reina în ciuda faptului că s-a aflat singur cu portarul spaniol. 

Se termină aşadar 0-0 meciul dintre Liverpool şi Tottenham, două echipe care nu au riscat nimic,iar acest egal care nu le ajută pe niciuna. Ce a lipsit a fost calitatea în ultimii 30 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu